Escórpora al forn amb patates

Categoria:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 1 Escórpora d'uns 800 g,que a la peixateria ens preparen per fer al forn (filets) i sobretot ens treuen les espines
  • 300 g de Patates
  • 3 Tomàquets
  • 1 Ceba
  • 2 Grans d'all
  • Unes quantes ametlles torrades
  • Uns brins de safrà
  • 1 Gotet de vi blanc
  • 1 Polsim de farina
  • 1 Branca de fonoll sec
  • 225 ml de brou de peix
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • Pebre negre mòlt

2 racions

Elaboració

Pelem les patates i les tallem a daus, les fem bullir 5 minuts i les reservem.
Preescalfem el forn a 180 graus. Posem els filets d'escórpora al forn. Els salpebrem i untem amb oli d'oliva, la deixem coure uns 10 minuts. Passat aquest temps, la traiem i reservem. Mentre, sofregim la ceba i quan estigui enrossida hi tirem el tomàquet sense pell ni llavors, xafadet, juntament amb el fonoll. Quan el sofregit tingui ja bona pinta, hi tirem el gotet de vi blanc, deixem reduïr i hi tirem la farina. Deixem coure uns 2 minuts . Finalment hi afegim les patates que hem bullit , uns 5 minuts, tallades a daus que les posem com a base a la safata d’anar al forn amb el brou de peix i els filets d'escórpora. Deixem coure durant uns 20 minuts.
Quan estigui, tirem la salsa sobre l'escórpora i deixem coure uns uns 10 minuts més. Uns 5 minuts abans d'acabar la cocció, hi tirem la picada que hem fet amb les ametlles, alls, brins de safrà , sal , oli,… amb la resta del brou de peix. Deixem coure uns 5 minuts. Ja es pot servir el plat.

1h 5min


Recepta de cuina de Escórpora al forn amb patates

En el plat per degustar-la.

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

5853 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: