Crema Catalana
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Crema
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- Un litre de llet sencera
- Sis rovells d'ou
- 200 grams de sucre
- Una pell de llimona
- Una pell de taronja
- Una branca de canyella
- 45 grams de farina de blat de moro
- Sucre
6 racions
Utensilis
Un cassó gran
Un bol de vidre mitjà
Un batedor de varetes
Un bufador
Sis cassoletes de terrissa de la mida per la crema
Elaboració
Primerament, en un bol de vidre amb un raig de llet freda, barregem: els rovells d'ou i la maizena fins que està ben barrejada.
A part, en un cassó gran fiquem: la pell de taronja, la pell de llimona, la branca de canyella, la llet sencera i els 200 grams de sucre.
Fiquem el foc baix i anem remenant amb el batedor de varetes.
Quan veiem que la llet ja vol arrencar el bull, afegim la barreja dels ous amb la maizena i seguim remenant, fins que veiem que espesseix.
Ho retirem del foc, i anem omplint les cassoletes fins a dalt del tot amb la crema.
Ho deixem refredar damunt el taulell de la cuina, i tot seguit les fiquem a la nevera fins el moment de servir a taula. En el moment de servir, les espolsem amb sucre pel damunt i amb l'ajud del bufador les cremem i ja les podrem servir a taula acompanyades de qualsevol tipus de galeta que ens agradi.
40min
Etiquetes:
Cuina de primavera
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1278 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Perdoneu, però quan dieu "olla elèctrica" us esteu referint a la "Termo mix"?. Si és aixi, us diré que la Termo Mix,...
Amiga Flora, si vas a les meves receptes i busques l'apartat de cuina del Cister, podràs veure un recull de la cuina que es...
Amiga Patrícia, quan fem servir el forn ja sigui per fer plats de rostits, peixos o pastisseria,el forn sempre el posarem a...
Amiga Maria Fargas, si vas a l'apartat dels trucs, podràs veure com faig jo les mandonguilles i les pilotes, de manera que...
Amiga Victòria, aquesta recepta la pots fer fins i tot amb brou de pollastre. Rep una salutació. Quim Lleonart.