Fideus a la catalana

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Dos litres de brou de pollastre casolà (Veure)
  • Dos cullerots de sofregit de tomàquet (Veure)
  • Cinc salsitxes de porc
  • Tres talls de cansalada de papada tallada a trossos gruixuts
  • Quatre tires de costella de porc tallades a trossos petits
  • 300 grams de fideus gruixuts
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Pebre vermell dolç
  • Un grapat d'ametlles torrades
  • Un grapat de pinyons
  • Julivert picolat
  • Dos alls laminats
  • Una ceba picolada
  • Vi blanc
  • Pa fregit
  • Una fulla de llorer

5 racions

Utensilis

Una cassola metàl·lica fonda
Una batedora elèctrica
Uns estalvis

Elaboració

Primerament en una cassola amb un raig d'oli d'oliva, sofregim: la costella de porc, les salsitxes tallades a trossos menuts, la cansalada tallada a trossos gruixuts, la ceba picolada, el llorer i els alls laminats.
Quan tot plegat és ben sofregit, afegim el tomàquet i el vi blanc i deixem que redueixi.
Tot seguit, afegim el brou de pollastre i deixem que arrenqui el bull una mitja hora.
A part, fem una picada amb: uns crostons de pa fregit, julivert picolat,un all laminat, un grapat de pinyons, un grapat d'ametlles torrades i una cullerada de pebre vermell dolç.
Hi afegim una mica de brou, i tot seguit passem la batedora elèctrica i ho afegim a la cassola.
Afegim els fideus, corregim de sal, i deixem que cogui tot plegat fins que els fideus siguin cuits al "dente", i ja ho podrem servir a taula en la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.

1h 30min


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1154 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!