Llonzes de porc adobades amb patates a la papillot

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Sis llonzes de porc d'un dit i mig de gruix
  • Tres patates de mida mitjana
  • Dues fulles de llorer
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Pebre vermell dolç
  • Vi blanc
  • Un got de conyac
  • Oli d'oliva
  • Sis alls laminats
  • Un dit d'aigua
  • Herbes provençals

6 racions

Utensilis

Una safata refractaria per anar al forn
Uns estalvis
Sis plats grans de porcellana blanca
Paper d'alumini
Paper film

Elaboració

Primerament, agafem tres patates de mida mitjana, les fiquem de una en una sobre un full de paper d'alumini, els hi fiquem sal i pebre en pols, un raig d'oli d'oliva, les emboliquem tot fent una pilota i les enfornem a 180º, fins que punxem amb escuradents i veiem que són toves i les reservem embolicades.

Seguidament, agafem les llonzes i les fiquem a maridar d'un dia per altre de la següent manera:

Les fiquem a la safata refractaria salpebrades i untades amb pebre vermell.
Tot seguit les espolsem amb herbes provençals, afegim sis alls laminats, dues fulles de llorer, un got de vi blanc , un got d'aigua, i un got de conyac, afegim força oli d'oliva, ho remenem tot ben remenat, tapem la safata amb un paper film i ho deixem reposar d'un dia per altre dintre de la nevera fins al moment de cuinar-ho.
En el moment de coure-ho, traiem el paper film, ho remenem una mica i ho enfornem a 180º, tot donant-hi voltes de tant en tant a mida que es va coent, fins que ja les tenim cuites al nostre gust i les traiem del forn.
En el moment de servir-ho, fiquem una llonza a la part de dalt del plat, agafem les patates, les tallem en dues meitats, les escalfem una mica en el microones les espolsem amb un polsim de sal i pebre vermell dolç, afegim un rajolí d'oli d'oliva pel damunt, i fiquem mitja patata a la part de baix de la llonza, i ja ho podrem servir a taula.

1h 30min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

4152 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de març:

Bacallà a la llauna
Bacallà a la llauna
Peixos i mariscos
Arròs negre
Arròs negre
Arrossos i pastes
Sípia guisada amb pèsols
Sípia guisada amb pèsols
Peixos i mariscos Guisat
Crema de Sant Josep
Crema de Sant Josep
Postres i dolços
Coca de Sant Josep
Coca de Sant Josep
Postres i dolços Coca
Tortell de Sant Josep
Tortell de Sant Josep
Postres i dolços Pastís
Bunyols de borratja i pernil
Bunyols de borratja i pernil
Llegums i verdures Bunyols

Veure receptes de març i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: