Pop a la Gallega o "Pulpo a Feira"

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Galicia
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Un pop gran d'uns tres o quatre quilos aproximadament
  • Aigua
  • Una branca d'api
  • Dues fulles de llorer
  • Mitja ceba pelada
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre vermell picant

8 racions

Utensilis

Una olla gran (si pot ser de coure com fan els Gallecs, millor)
Quatre plats de fusta (un plat per a dues persones)
Una aranya de filferro

Elaboració

Primerament, ficarem una olla gran al foc, amb: aigua, l'api, el llorer i la ceba.
Quan l'aigua arrenqui el bull,agafem el pop per la boca, i el sumergim comptant fins a deu i el traiem.
Amb el pop fora, comptem fins a deu i el tornem a submergir en l'aigua bullint, i aixi, ho farem fins a tres vegades, i l'ultima ja deixarem el pop a dintre l'olla perquè es cogui.
Aquesta operació, la fem perquè el pop quedi tendre, i aixi no caldrà ni congelar-lo ni pegar-li cops de cap mena.
Quan veiem que el pop ja és tendre, el traiem de l'olla i deixem que refredi.
Seguidament, amb l'ajud d'un ganivet filetejador, anem tallant el pop en rodantxes una mica gruixudes i anem omplint el plat de fusta fins que estigui ben cobert de pop.
Això ho fem amb els quatre plats de fusta que hem de preparar.
Seguidament, espolsem els plats amb una mica de sal i amb pebre vermell picant.
Ja per acabar el plat, el reguem amb força oli d'oliva, i ja podrem servir els plats a taula.

1h 30min

Notes

Des de fa molts segles, els Gallecs fan aquest plat d'una manera molt senzilla, peró ara, molts llocs, han inventat la moda de posar-hi un llit de patates bullides a sota, tot per estalviar-se de ficar més pop i així fer més negoci. Crec que és una llastima "prostituir" la cuina d'aquesta manera, no creieu?.
!!Fem-la com l'han fet els Gallecs tota la vida!!.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1711 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Fernanda Bausili diu:
Hola. Amic Quim crec que té tota la raó, com es servia abans era més tipic, que com el serveixen ara


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!