Arròs a la cassola amb ànec carxofes i favetes

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Mig ànec tallat a trossos regulars
  • 400 grams d'arròs tipus "bomba" Montsia
  • Brou de pollaste casolà (el trobareu a les meves receptes)
  • Sal
  • Llard
  • Dos cullerots de sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
  • Una ceba tendre picolada
  • Un pebrot verd picolat
  • Una copa de vermut
  • Una copa de vi ranci
  • Picada d'all oli i julivert feta amb la batedora elèctrica
  • 400 grams de carxofes congelades
  • 400 grams de favetes tipus babi congelades
  • Aigua

Utensilis

Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis
Un cassó gran
Batedora elèctrica

Elaboració

Primerament, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva i una mica de llard,sofregim l'ànec salpebrat fins que està daurat.
Seguidament afegim el pebrot verd i la ceba tendre ben picolats. Quan són ben sofregits, afegim el tomàquet i deixem que cogui tot plegat una estona.
Tot seguit, afegim el vermut i el vi ranci i deixem que redueixi. A part, en un cassó amb aigua i sal, bullim les carxofes i les favetes fins que són al "dente", i les reservem.
A continuació, afegim l'arròs, les carxofes i les favetes escorregudes i un cullerot de picada d'all oli i julivert i ho remenem tot ben remenat.
Seguidament, fiquem cuatre cullerots de brou de pollastre, fiquem el foc baix, corregim de sal i deixem que vagi coent-se com si fós un rissoto.
Si cal afegir-hi més brou, l'anem afegint de cullerot en cullerot fins que l'arrós estigui en el seu punt de cuit, i ja el podrem servir a taula amb uns estalvis a sota, per tal de no cremar la taula.

1h 30min


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1289 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!