Potatge de cigrons amb xixorrites i ous picolats
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Sopa
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 600 grams de cigrons cuits
- Dues cebes tendres picolades
- 300 grams de xixorrites
- Tres alls aixafats
- Una fulla de llorer
- Oli d'oliva
- Sal
- Sis ous bullits
- Un got de vi blanc
- Pa fregit
- Ametlles torrades
- Julivert picolat
- Un all pelat
- Sofregit de tomàquet(el trobareu a les meves receptes)
- Dos litres de brou de pollaste casolà(el trobareu a les meves receptes)
4 racions
Utensilis
Una cassola metal·lica fonda
Uns estalvis
Quatre escudelletes de porcellana
Una sopera de porcellana blanca
Un cassó gran
Batedora elèctrica
Elaboració
Primerament, en un cassó amb aigua i sal, bullim els ous durant deu minuts, i un cop cuits els refredem, els pelem, els picolem i els reservem.
Seguidament, en una cassola fonda amb un raig d'oli d'oliva sofregim: la ceba picolada, els alls aixafats, la fulla de llorer i dos cullerots de sofregit de tomàquet.
Quan tot plegat esta ben ofregit, afegim el got de vi i deixem que redueixi.
A continuació, afegim les xixorrites i deixem que cogui tot plegat dotze minuts, i ja podrem afegir el brou de pollastre i deixar que arrenqui el bull tot plegat uns vint minuts més.
Tot seguit, afegim els cigrons, els ous picolats, i una picada feta amb la batedora elèctrica amb: ametlles torrades, pa fregit, un all pelat i julivert picolat.
Un cop feta la picada, l'afegim a la cassola amb els cigrons, corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns deu minuts més, i ja ho podrem servir a taula amb la sopera de porcellana amb uns estalvis a sota, acompanyada de les quatre escudelletes.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de tardor La cuina dels potatges Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1589 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.