Puding de guatlles

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Deu guatlles
  • Dues cebes picades
  • Set ous batuts
  • Mig litre de nata líquida
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Nou moscada
  • Salsa de vermut de Reus [Veure recepta]
  • Un got de vi ranci
  • Oli d'oliva
  • Quatre llesques de pa de motlle
  • Dues fulles de llorer
  • Quatre alls aixafats
  • Aigua

8 racions

Utensilis

Una pudinera mitjana
Una safata fonda pel bany maria
Tres fulls de paper de diari
Un full de paper sulfurat
Una safata plana de porcellana blanca
Una trinxadora elèctrica
Una safata refractària gran
Un bol de vidre gran
Vuit plats grans de porcellana blanca

Elaboració

Primerament, en una safata refractària fiquem les guatlles netes, tallades en dues meitats amb dues fulles de llorer i els alls aixafats.
Les salpebrem. les reguem amb un bon raig d'oli d'oliva, i les enfornem a 180º, fins que ja són cuites i les reservem.
Quan ja són fredes, les desossem i les fiquem en una paella amb les cebes picades, i ho sofregim tot plegat fins que les cebes són transparents, i ja ho podrem treure.
Agafem les guatlles esmicolades juntament amb la ceba i ho posem en el bol de vidre juntament amb: el pa de motlle esmicolat mullat amb el vi ranci, els ous batuts, la nata líquida, un polsim de sal, pebre negre i nou moscada, i ho remenem tot plegat amb el batedor de varetes, i tot seguit ho posem en un motlle per fer púdings amb una tira de paper sulfurat a la part de baix, a lo llarg del motlle.
Un cop hem omplert el motlle amb tota la barreja, ho posem a la safata fonda pel bany maria, amb uns fulls de paper de diari en el fons, omplim la safata amb tres quartes parts d'aigua, i ho enfornem a 180º, uns 50 minuts, fins que clavem un escuradents i surt net.
Seguidament, ho traiem del forn i deixem que refredi.
A part, fem la salsa de vermut de Reus com explico a la meva recepta, i un cop feta, la reservem damunt la planxa calenta.
Quan el púding ja és fred, el traiem del motlle amb l'ajuda de la tira de paper sulfurat, i el posem a la safata de porcellana blanca.
En el moment de servir-ho, amb l'ajuda d'un ganivet fi, i fem talls d'un dit i mig de gruix, els anem posant en els plats, ho cobrim amb una mica de salsa de vermut, i ja ho podrem servir a taula.

1h 30min


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2319 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: