Puding de guatlles
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Púding
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- Deu guatlles
- Dues cebes picolades
- Set ous batuts
- Mig litre de nata líquida
- Sal
- Pebre negre en pols
- Nou moscada
- Salsa de vermut de Reus (la trobareu a les meves receptes)
- Un got de vi ranci
- Oli d'oliva
- Quatre llesques de pa de motlle
- Dues fulles de llorer
- Quatre alls aixafats
- Aigua
8 racions
Utensilis
Una pudinera mitjana
Una safata fonda pel bany maria
Tres fulls de paper de diari
Un full de paper sulfurat
Una safata plana de porcellana blanca
Una trinxadora elèctrica
Una safata refractària gran
Un bol de vidre gran
Vuit plats grans de porcellana blanca
Elaboració
Primerament, en una safata refractària fiquem les guatlles netes, tallades en dues meitats amb dues fulles de llorer i els alls aixafats.
Les salpebrem. les reguem amb un bon raig d'oli d'oliva, i les enfornem a 180º, fins que ja són cuites i les reservem.
Quan ja són fredes, les desossem i les fiquem en una paella amb les cebes picolades, i ho sofregim tot plegat fins que les cebes són transparents, i ja ho podrem treure.
Agafem les guatlles esmicolades juntament amb la ceba i ho posem en el bol de vidre juntament amb: el pa de motlle esmicolat mullat amb el vi ranci, els ous batuts, la nata líquida, un polsim de sal, pebre negre i nou moscada, i ho remenem tot plegat amb el batedor de varetes, i tot seguit ho fiquem a la pudinera amb una tira de paper sulfurat a la part de baix, a lo llarg de la pudinera.
Un cop hem omplert la pudinera amb tota la barreja, ho posem a la safata fonda pel bany maria, amb uns fulls de paper de diari en el fons, omplim la safata amb tres quartes parts d'aigua, i ho enfornem a 180º, uns 50 minuts, fins que clavem un escuradents i surt net.
Seguidament, ho traiem del forn i deixem que refredi.
A part, fem la salsa de vermut de Reus com explico a la meva recepta, i un cop feta, la reservem damunt la planxa calenta.
Quan el puding ja és fred, el desmotllem amb l'ajud de la tira de paper sulfurat, i el fiquem a la safata de porcellana blanca.
En el moment de servir-ho, amb l'ajud d'un ganivet filetejador, fem talls d'un dit i mig de gruix, els anem posant en els plats, ho cobrim amb una mica de salsa de vermut, i ja ho podrem servir a taula.
1h 30min
Etiquetes:
Cuina per les festes La cuina dels pudings
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1575 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Amiga Teresa, si vas a les m3eves receptes, podràs veure la recepta allioli fet amb llet, que també et pot ser interessant....
Amic Jordi, els peixos fets a la papillota, no tenen temps de cocció, simplement hem de veure quan s'infla la bossa de la...
Amiga Teresa, per fer el rosbif s'acostuma a fer servir la mitjana o el tall rodó de vedella, però a la carnisseria et...
Perdoneu, però quan dieu "olla elèctrica" us esteu referint a la "Termo mix"?. Si és aixi, us diré que la Termo Mix,...
Amiga Flora, si vas a les meves receptes i busques l'apartat de cuina del Cister, podràs veure un recull de la cuina que es...