Maionesa feta amb llet

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Llet sencera
  • Sal
  • Un raig de llimona
  • Colorant de l'arròs
  • Oli de gira-sol

10 racions

Utensilis

Una batedora elèctrica
Un pot de batedora gran
Una salsera

Elaboració

En un pot de batedora gran, fiquem: dos dits de llet sencera (millor si és de la nevera), un rajolí de suc de llimona, un polsim de sal, un polsim molt petit de colorant de l'arrós, i amb l'ajud de la batedora elèctrica, anem batent com si fessim una maionesa normal, anant-hi afegint l'oli de gira-sol, tenint en compte que la quantitat de maionesa, feta d'aquesta manera triplica el seu volum.
Un cop ja la tenim muntada, ja la podem fer servir de la manera que vulguem.

30min

Notes

Aquesta salsa, a les cuines professionals es coneix amb el nom de "lacticina", i es fà amb llet en comptes de ficar-hi ou, per evitar la "salmonel·losi". Si afegiu un gra d'all pelat, tindreu un bon allioli.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

5127 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Quim Lleonart diu:
La quantitat de llet, sempre serà d'acord amb la quantitat que es vulgui fer, tenint en compte que al posar-li l'oli, es triplica el volum.

Afegir comentari
 

Receptes destacades de juliol:

Suquet de rap i gambes
Suquet de rap i gambes
Peixos i mariscos
Barca de meló amb pernil
Barca de meló amb pernil
Amanides i plats freds Amanida
Maduixots al vi negre
Maduixots al vi negre
Postres i dolços
Lasanya de fruites del bosc
Lasanya de fruites del bosc
Postres i dolços
Albergínies a la parmiggiana
Albergínies a la parmiggiana
Llegums i verdures Lasanya

Veure receptes de juliol i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: