Allioli fet amb llet
Categoria:
Salses
Tipus de plat: Salsa
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- Llet sencera
- Sal
- Oli de gira-sol
- Colorant per l'arròs
- Un all pelat sense el cor
Utensilis
Un pot de batedora gran
Una batedora elèctrica
Una salsera
Elaboració
En un pot de batedora gran fiquem: dos dits de llet sencera (millor si és de la nevera), un all pelat sense el cor, un polsim de sal i un polsim molt petit de colorant per l'arròs.
Seguidament, passem la batedora elèctrica tot anant-hi afegint l'oli de gira-sol poc a poc, fins que tinguem lallioli ben lligat, i ja el podrem fer servir pel que necessitem.
30min
Notes
Aquesta salsa el mateix que la maionesa feta amb llet, serveix per evitar la salmonel·losi, en èpoques de calor, sobretot a les cuines professionals.
Tingueu en compte que, lallioli fet d'aquesta manera, triplica el seu volum.
Etiquetes:
Lenigmàtic món de les salses
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
6235 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Amiga Teresa, si vas a les m3eves receptes, podràs veure la recepta allioli fet amb llet, que també et pot ser interessant....
Amic Jordi, els peixos fets a la papillota, no tenen temps de cocció, simplement hem de veure quan s'infla la bossa de la...
Amiga Teresa, per fer el rosbif s'acostuma a fer servir la mitjana o el tall rodó de vedella, però a la carnisseria et...
Perdoneu, però quan dieu "olla elèctrica" us esteu referint a la "Termo mix"?. Si és aixi, us diré que la Termo Mix,...
Amiga Flora, si vas a les meves receptes i busques l'apartat de cuina del Cister, podràs veure un recull de la cuina que es...