Bacallà estofat amb patates i llagostins

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Cinc lloms de bacallà dessalat d'uns 250 grams aproximadament
  • Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
  • Fumet de peix (el trobareu a les meves receptes)
  • Vint llagostins de mida grossa
  • Vuit patates de mida mitjana
  • Pa fregit
  • Julivert picolat
  • Ametlles torrades
  • Quatre alls pelats
  • Oli d'oliva
  • Farina
  • Una ceba picolada
  • Dues fulles de llorer
  • Un got de vi blanc

5 racions

Utensilis

Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis
Una batedora elèctrica
Una esorredora
Una paella gran
Una safata metal·lica amb un paper de cuina
Unes tisores de cuina

Elaboració

Primerament un cop dessalat el bacallà, l'enfarinem i el fregim en una paella amb oli d'oliva fins que és daurat, i el reservem en una safata amb un paper de cuina, per treure l'exccés d'oli, i el reservem.
A part, amb la batedora elèctrica, fem una picada amb: pa fregit, julivert picolat, un all pelat, un grapat d'ametlles torrades, i un raig de fumet de peix, i un cop feta la picada la reservem.
Tot seguit, amb l'ajud d'unes tisores de cuina,tallem tots els bigotis dels llagostins i els reservem.
Seguidament, pelem les patates, les tallem escapçant-les i les reservem en un bol amb aigua freda.
A continuació, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, fregim: la ceba picolada, els alls aixafats, dues fulles de llorer, i dos cullerots de sofregit de tomàquet.
Quan tot plegat ja és ben sofregit, afegim un got de vi blanc, i ho deixem reduir.
Tot seguit, afegim les patates escorregudes, els hi donem unes voltes, i les cobrim amb fumet de peix. Seguidament, afegim els llagostins i els lloms de bacallà, corregim de sal, i deixem que cogui tot plegat fins que les patates estiguin gairebé cuites, i tot seguit, afegim la picada, i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns dotze minuts més, i ja ho podrem servir a taula en la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.

1h 30min


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3319 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: