Tallarines de pasta d'ou amb carxofes i cloïsses

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Origen: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: *** 3/5 (1 valoracions) Afegir valoració

Ingredients

  • 400 grams de tallarines de pasta d'ou
  • 600 grams de cloïsses fresques
  • 400 grams de carxofes congelades
  • Una ceba picolada
  • Tres alls aixafats
  • Aigua
  • Sal
  • Mantega
  • Oli d'oliva
  • Un brot de julivert
  • Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
  • Mig got de vi blanc

4 racions

Utensilis

Un wok gran
Una safata rodona gran de porcellana blanca
Una cassola metàl·lica fonda
Uns estalvis
Un cassó gran
Una paella gran
Un colador fi
Quatre plats fondos de porcellana blanca

Elaboració

Primerament, en una paella amb un dit d'aigua, obrim les cloïsses, les colem i les reservem.
Seguidament, en un cassó amb aigua, sal i un brot de julivert, bullim les carxofes congelades, i quan són cuites al "dente" les escorrem i les reservem.
A continuació, en un wok amb un raig d'oli d'oliva sofregim: la ceba picolada i els alls aixafats. quan tot de plegat ja és ben fregit, afegim un cullerot de sofregit de tomàquet i el vi blanc, i deixem que redueixi.
A part, en una cassola fonda amb: aigua, sal i una mica de mantega, bullim les tallarines fins que són cuites al "dente", i les reservem.
Seguidament, afegim: les carxofes i les cloïsses en el wok i amb l'ajud del mànec donem unes voltes, i tot seguit afegim les tallarines, corregim de sal i hi donem unes voltes més i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns dotze minuts més, i ja ho podrem servir a taula amb la safata rodona,uns estalvis a sota i quatre plats fondos per servir.

1h 30min

Notes

Si no és temporada de carxofes, també ho podem fer amb carxofes congelades.


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1130 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!