Lloms de bacallà sobre llit de carbassó i ceba caramel·litzada, gratinats amb allioli de poma

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Quatre lloms de bacallà d'uns 200 grams cadascun
  • Oli d'oliva
  • Farina
  • Dos carbassons mitjans
  • Ceba caramel·litzada (la trobareu a les meves receptes)
  • Allioli de poma (el trobareu a les meves receptes)

4 racions

Utensilis

Una placa pel forn amb paper sulfurat
Una paella gran
Dues espàtules metàl·liques grans
Una safata plana amb un paper de cuina
Quatre plats grans de porcellana blanca

Elaboració

Primerament, enfarinem els lloms de bacallà els fregim amb oli ben calent i els fiquem en una safata damunt un paper de cuina, i els reservem.
Seguidament, fem la ceba caramel·litzada com explico a la meva recepta, i la reservem.
A part, fem l'allioli com explico a la meva recepta, i el reservem.
A continuació, tallem els carbassons en tires primes a lo llarg, els salem, els enfarinem, els fregim amb oli uns tres minuts, i els reservem.
Ja per acabar la recepta, amb les tires de carbassó, fem quatre llits damunt el paper sulfurat que tenim a la placa pel forn, afegim una mica de ceba caramel·litzada al damunt, posem un llom a sobre i el cobrim amb una capa d'allioli de poma, i tot seguit, el gratinem en el forn a 180º, fins que l'allioli ja veiem que és ben daurat, i amb l'ajud de les espàtules grans i amb molta cura els anirem ficant cadascun en el seu plat i ja els podrem servir a taula.

1h 30min


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2721 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

Receptes destacades de maig:

Crema de pastanaga
Crema de pastanaga
Sopes i cremes
Cookies de xocolata
Cookies de xocolata
Postres i dolços
Carxofes amb gambes
Carxofes amb gambes
Llegums i verdures
Saltejat de pèsols i sepia
Saltejat de pèsols i sepia
Peixos i mariscos
Ous al plat
Ous al plat
Ous i làctics
Carbonada flamande
Carbonada flamande
Carns Estofat
Orquestres
Orquestres
Amanides i plats freds Aperitiu
Filets de lluç a l'anglesa
Filets de lluç a l'anglesa
Peixos i mariscos Fritada

Veure receptes de maig i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: