Picantó al forn

Ingredients

  • 1 Picantó (o pollastre)
  • 3 o 4 patates grosses
  • 1 Pebrot verd tipus italià
  • 1 Ceba
  • 1 Tomàquet madur
  • 6 Alls
  • Pebre vermell picant
  • Pebre negre
  • Sal
  • Oli d'oliva

2 racions

Utensilis

Morter

Elaboració

Tallem les patates a rodanxes no massa gruixudes, les posem com a base dins d'una safata de forn amb un bon raig s'oli. Tallem el pebrot, els tomàquet i la ceba a trossos no massa gruixuts. Els afegim sobre les patates, amb dos alls. En un morter aixafem 4 alls junt amb un parell de culleradetes de pebre vermell. Hi afegim un bon raig d'oli d'oliva i ho barrejam bé. El picantó a quarts o partit en dos, el col·loquem sobre la verdura.
El salpebrem i amb una cullera tirem el preparat del morter per sobre del picantó i de les verdures (reservant una mica de preparat). Escalfem el forn a 200 graus, i posem 30 minuts a posició = .
De tant en tant obrim el forn i amb el mateix oli de la cocció l'anem escampant per sobre. Als 30 minuts, tombem el picantó i tirem per sobre el preparat del morter que havíem separat. Deixem coure 30-35 minuts més, tirant oli de la cocció per sobre de tant en tant.

1h 15min

Notes

També s'hi pot afegir una mica d'aigua o caldo de verdures o pollastre, per tal que s'hidrati bé el pollastre. A mi m'agrada més, hidratar-lo amb oli.
Aconsello un vi Verdejo per acompanyar-lo.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

926 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!