Picantó al forn

Ingredients

  • 1 Picantó (o pollastre)
  • 3 o 4 patates grosses
  • 1 Pebrot verd tipus italià
  • 1 Ceba
  • 1 Tomàquet madur
  • 6 Alls
  • Pebre vermell picant
  • Pebre negre
  • Sal
  • Oli d'oliva

2 racions

Utensilis

Morter

Elaboració

Tallem les patates a rodanxes no massa gruixudes, les posem com a base dins d'una safata de forn amb un bon raig s'oli. Tallem el pebrot, els tomàquet i la ceba a trossos no massa gruixuts. Els afegim sobre les patates, amb dos alls. En un morter aixafem 4 alls junt amb un parell de culleradetes de pebre vermell. Hi afegim un bon raig d'oli d'oliva i ho barrejam bé. El picantó a quarts o partit en dos, el col·loquem sobre la verdura.
El salpebrem i amb una cullera tirem el preparat del morter per sobre del picantó i de les verdures (reservant una mica de preparat). Escalfem el forn a 200 graus, i posem 30 minuts a posició = .
De tant en tant obrim el forn i amb el mateix oli de la cocció l'anem escampant per sobre. Als 30 minuts, tombem el picantó i tirem per sobre el preparat del morter que havíem separat. Deixem coure 30-35 minuts més, tirant oli de la cocció per sobre de tant en tant.

1h 15min

Notes

També s'hi pot afegir una mica d'aigua o caldo de verdures o pollastre, per tal que s'hidrati bé el pollastre. A mi m'agrada més, hidratar-lo amb oli.
Aconsello un vi Verdejo per acompanyar-lo.


Recepta de cuina de Picantó al forn
per Joan Cirera
Recepta de cuina de Picantó al forn
per Joan Cirera
Recepta de cuina de Picantó al forn
per Joan Cirera

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1685 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: