Lasanya vegetal

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Tres porros
  • Tres pastanagues
  • 300 grams de xampinyons laminats
  • Un manat d'espàrrecs verds de cultiu
  • Cinc talls de cansalada fumada
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
  • Salsa Aurora (la trobareu a les meves receptes)
  • 200 grams de formatge ratllat
  • Dotze plaques de pasta per fer lasanya
  • Aigua
  • Mantega
  • Un carbassó
  • Nata líquida

4 racions

Utensilis

Un wok gran
Una cassola metàl·lica fonda
Un drap de cotó gran
Una mànega pastissera sense broc
una espàtula de fusta
Una picadora elèctrica
Un cassó gran
Quatre cassoletes de terrissa de mida mitjana
Quatre plats plans amb un tovalló de paper
Dues espàtules metàl·liques planes

Elaboració

Primerament, netegem totes les verdures, les picolem i les fiquem en el wok amb un raig d'oli d'oliva, juntament amb els xampinyons i la cansalada, també picolats, i els anem saltant fins que estigui tot ben fregit.
Tot seguit, afegim mig cullerot de sofregit de tomàquet, ho remenem i deixem que cogui cinc minuts més, i seguidament, ho passem per la picadora, i ho fiquem en un cassó, on acabarem de fer la farsa.
Posem el cassó amb la farsa amb el foc baix, i anem remenant sense parar, corregim de sal i hi afegim un raig de nata líquida, i deixem que s'acabi de coure uns cinc minuts, i ja ho podrem retirar.
A part, en una cassola fonda amb: aigua, sal, i una mica de mantega, bullim les plaques de pasta fins que estan cuites al "dente", les retirem i les fiquem damunt un drap de cotó.
A continuació, fem la salsa Aurora com explico a la meva recepta, i la reservem damunt la planxa calenta.
Agafem quatre plaques de pasta, i amb la mànega pastissera plena amb la farsa, omplim les quatre plaques de pasta, i tot seguit, les tapem amb una altre placa, i tornem a omplir amb la farsa.
Ja per acabar, tapem amb una placa de pasta, i amb molta cura, amb l'ajuda de les espàtules planes, anem posant les plaques farcides, cadascuna en una cassoleta.
Tot seguit, cobrim les lasanyes amb la salsa Aurora, les espolsem amb el formatge ratllat, i hi posem una nou de mantega al damunt, i ho enfornem a 180º, fins que veiem que el formatge ja és ben daurat, i ja podem treure les cassoletes, i posar-les cadascuna en un plat amb un tovalló de paper, i les servirem a taula.

1h 30min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1139 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!