Conill ecològic a la brasa

Categoria:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 1 Conill ecològic d'uns 900 g màxim i millor criat a pagès, tallat al nostre gust
  • Sal i pebre
  • Oli d'oliva
  • Llenya d'alzina seca i branquillons secs de pi

2 racions

Utensilis

Pinces per girar la carn

Elaboració

Preparació de la brasa i consells:

La preparació del foc és l’element clau per fer una bona carn a la brasa.
En la meva opinió, sempre millor llenya que carbó i la llenya res de barreja tot alzina o sarment (és més fàcil trobar alzina).
En primer lloc, posem a la barbacoa branquillons molt secs que els de pi són ideals, sobre els troncs no gaire gruixuts
d'alzina (uns 2 cm de diàmetre però en funció del tipus de carn que anem a fer, el pollastre i conill necessita que la brasa duri més per tant hem de posar-hi troncs més gruixuts).
Un cop preparada la llenya l'encenem amb mistos de pal llarg que posem entre els branquillons de pi o paper,...
Deixem que cremi tota la llenya i abans de posar-hi la carn hem de mirar que les brases estiguin grisoses o blanquinoses i
no hi hagi flama que pugui socarrimar la carn.
Quan més gran sigui la mida de la peça de carn, s'ha de posar més allunyada del centre del foc, per donar-li temps a fer-se de dins.
Si la posem a foc viu o quan la graella encara està molt calenta es cremarà per fora i quedarà crua per dins.

Del conill:

Salpebrem els talls de conill i els posem a les graelles.
Comencem amb les graelles en alçada ja que el conill tarda més que el xai per exemple i la carn té de quedar feta per dins.
Anem girant sovint la carn i anem baixant les graelles d'alçada.
Per fer la brasa i el conill necessitem més o menys una hora.
Podem tirar rajolins d'oli al conill de tant en tant. Si la brasa s'encén aixequem la graella, tirem un grapat de sal al
centre del foc i la flama s'apagarà.

Per acabar:

Podem servir el conill sol o acompanyat d'una torrada que hem fet amb les brases o també hi podem fer un pebrot, tomàquet,...
Normalment, s'acompanya el conill amb allioli que podem comprar fet de manera casolana.

1h


Recepta de cuina de Conill ecològic a la brasa
Conill ecològic a la brasa.
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1345 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: