Macarrons a la bolonyesa
Categoria:
Arrossos i pastes
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- 320 g de macarrons
- 250 g de botifarra crua
- 250 g de ceba
- 600 g de tomàquet triturat
- 50 g de mantega
- 60 cc d'oli
- 100 g de formatge emmental ratllat
- 50 g de formatge parmesà
- Sal
- Suc de rostit (opcional)
5 racions
Elaboració
Primer treiem la pell a la botifarra la fregim amb 30 cc d'oli, la tallem a trossets i l'esmicolem.
Tallem la ceba ben petita i la fregim amb l'oli de fregir la botifarra més la resta de l'oli.
Quan comenci a enrossir, afegim el tomàquet i el deixem fer durant uns 15 minuts.
A continuació afegim la botifarra esmicolada i ho deixem coure tot una estoneta.
Li podem afegie suc de rostit, així quedaran més gustosos.
Bullim els macarrons amb aigua i sal durant 15 minuts.
Els escorrem i afegim la mantega.
Barregem els macarrons amb la salsa i ja estan a punt de gratinar.
Li posem la meitat del formatge ratllat i uns trossets de mantega per sobre.
Els posem a gratinar durant 5 minuts.
També els podem servir sense gratinar.
Quan el servim posarem la resta del formatge en un bol perquè cadascú es posi el que vulgui.
40min
Notes
Jo acostumo a guardar el suc de qualsevol rostit, congelat en forma de làmina. D'aquesta manera el puc utilitzar quan vulgui, tallant-ne un tros.
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
7541 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Jo també hi afegeixo uns quants pèsols
Moltes grácies Quim. Els tornaré a fer tal com tu els fas.
Hola Quim. A mi m'agradava molt fer els seitons en vinagre pero ja no els faig perque diuen que primer s'han de congelar...
Gracies per la correcció. Es important escriure bé la nostra llengua
Avui sí que puc accedir a les receptes