Flam d'ou amb galetes maria

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Origen: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: ***** 5/5 (2 valoracions) Afegir valoració

Ingredients

  • Un litre de llet sencera
  • Mig paquet de galetes maria
  • Sucre
  • Una pell de taronja
  • Una pell de llimona
  • Una branca de canyella
  • 2oo grams de sucre
  • Set ous
  • Caramel líquid de pot

7 racions

Utensilis

Una safata metàl·lica pel bany maria
Dos fulls de paper de diari
Una batedora elèctrica
Set flameres de mida mitjana
Una cassola metàl·lica fonda

Elaboració

Primerament, en una cassola fonda, posem: el litre de llet, el sucre, la pell de llimona, la pell de taronja i la branca de canyella, deixem que arrenqui el bull, i tot seguit ho retirem del foc i deixem que refredi.
Seguidament, retirem les pells de taronja i llimona, i la branca de canyella, hi afegim el mig paquet de galetes maria, i quan les galetes ja són toves, hi afegim els set ous esclatats, passem la batedora elèctrica, i tot seguit posem un raig de sucre líquid en el fons de cada flamera, i les omplim fins a dalt amb la barreja dels ous i les galetes.
A continuació, fiquem dos fulls de paper de diari en el fons de la safata pel bany maria, anem col·locant les flameres al damunt, i omplim amb aigua freda fins a la meitat de les flameres, i ho enfornem a 180º, uns 45 minuts, fins que els flams ja estiguin cuits i els retirem, els deixem refredar, i un cop freds els fiquem a la nevera fins el moment de servir a taula.

1h 30min

Notes

Aquests flams, queden amb una textura com si fossin un púding.


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

452 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.




Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!