Fideuà de peix i marisc
Categoria:
Arrossos i pastes
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 200 g de fideus del nº 1 o 2
- 1 Sípia petita, neta i tallada a daus petits
- 4 gambes
- 2 escamarlans
- 8 escopinyes
- 1 ceba
- 4 alls
- 2 tomàquets madurs petits
- 600 ml de fumet de peix
- Oli d'oliva
- Sal
2 racions
Elaboració
En una paella mitjana, daurem els alls laminats amb oli d'oliva.
Hi incorporem els fideus i els daurem. Els reservem.
A la mateixa paella, saltem les gambes i escamarlans 1 minut i ho reservem.
Afegim a la paella on hi tenim els alls, la ceba ben picada. Quan comença a estar transparent, hi posem el tomàquet ratllat.
Passats uns 5 minuts hi afegim la sípia tallada a daus i ho sofregim uns 10 minuts, fins que estigui tova i rossa.
Mentrestant, posem a escalfar el fumet.
Afegim a la paella amb el sofregit i la sípia els fideus torrats i ho remenem bé.
Hi aboquem el fumet calent (deixar una mica de fumet per si n’hem d’afegir més al final).
Ho salem i deixem coure durant 2 minuts.
Incorporem les gambes i escamarlans amb les escopinyes i ho deixem coure fins que s'obrin les escopinyes.
Els fideus de la fideuà han de quedar al "dente".
Tapem la paella un parell de minuts i ja es pot servir.
40min
Notes
es pot acompanyar amb allioli.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
5877 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.