Calamars guisats amb llagostins i musclos

Ingredients

  • 4 calamars que a la peixateria ens netegen i tallen a rodanxes
  • 12 musclos
  • 12 llagostins
  • 2 pastanagues
  • 1 ceba grossa
  • 4 alls
  • Una fulla de llorer
  • Farina
  • Un raig de brandi
  • Mig vas de vi blanc
  • Oli d'oliva
  • Sal i pebre
  • Julivert
  • Aigua

4 racions

Elaboració

Comencem fent un fumet amb les pells i caps dels llagostins.
En una cassola hi fiquem un raig d'oli i la pastanaga amb la ceba tallada a trossos petits,
2 alls esclafats, la fulla de llorer, sal i pebre. Ho deixem coure uns 15 minuts.
Hi afegim les pells i els caps dels llagostins, deixem que agafin color, hi aboquem el raig de brandi i ho cobrim amb aigua.
Ho deixem bullir uns 15 minuts a foc lent. Reservem el fumet.
Mentre, posem els musclos en una olla i que s'obrin al vapor (guardem una mica de suc).
En un altra cassola, hi posem un bon raig d'oli i una picada d'all i julivert, hi afegim dos o tres cullerades de farina, ho remenem i hi tirem els calamars tallats a rodanxes.
Donem unes voltes als calamars, que agafin el gustet de l'all i julivert i hi aboquem el vi blanc.
Deixem que s'evapori l'alcohol.
Passats uns 15 minuts, colem el fumet i el tirem sobre els calamars i que façi "xup-xup".
Traiem els musclos de la closca i els afegim als calamars. Deixem coure uns 5 minuts.
Pelem els llagostins i els saltem 1 minut, en una paella amb una mica d'oli.
Afegim els llagostins a la cassola amb els calamars i els musclos.
Rectifiquem-ho de sal i pebre, si cal. Deixem que faci "xup-xup" un minut, tot junt.
Ja es pot servir el plat.

1h


Recepta de cuina de Calamars  guisats amb llagostins i musclos
Calamars guisats amb llagostins i musclos.
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1810 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: