Pit de xai estofat amb carbassa, pèsols i xampinyons
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Dos pits de xai de mida mitjana
- Brou de pollastre
- Sofregit de tomàquet
- Un tros de carbassa de mig quilo
- Oli d'oliva
- Dues cebes tendres picades a la brunesa
- Dues fulles de llorer
- 200 grams de pèsols congelats
- 200 grams de xampinyons laminats
- Sal
- Pebre negre en pols
- Tres alls pelats aixafats
- Mig got de vi blanc
5 racions
Utensilis
Una paella gran
Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis de vímet
Un cassó gran
Una escorredora
Elaboració
Primerament, fem el brou de pollastre com explico a la meva recepta, i un cop fet el colem i reservem.Tot seguit, tallem la carbassa en quadrats petits i la coem en un cassó amb aigua, una fulla de llorer i sal, fins que estigui cuita, i la reservem.
A part, en una paella amb un raig d'oli saltem els xampinyons laminats salpebrats, i quan ja estiguin mig cuits, els reservem.
Seguidament, en una cassola amb un bon raig d'oli d'oliva, fregim els alls, una fulla de llorer, i les cebes picades, i quan tot plegat és ben fregit, hi afegim dos cullerots de sofregit de tomàquet i mig got de vi blanc i deixem que redueixi.
A continuació, hi afegim quatre cullerots de brou de pollastre, i deixem que arrenqui a bullir, i tot seguit hi afegim el pit de xai salpebrat i tallat en trossos regulars, juntament amb els pèsols, la carbassa i els xampinyons, i deixem que cogui tot plegat a foc baix, fins que veiem que el pit ja és ben cuit, corregim de sal, i deixem que cogui tot plegat set minuts més. apaguem el foc i ho deixem reposar cinc minuts, abans de servir-ho a taula amb la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Etiquetes: La cuina dels estofats Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2299 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.