Pit de xai estofat amb carbassa, pèsols i xampinyons

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Dos pits de xai de mida mitjana
  • Brou de pollastre [Veure recepta]
  • Sofregit de tomàquet [Veure recepta]
  • Un tros de carbassa de mig quilo
  • Oli d'oliva
  • Dues cebes tendres picades a la brunesa
  • Dues fulles de llorer
  • 200 grams de pèsols congelats
  • 200 grams de xampinyons laminats
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Tres alls pelats aixafats
  • Mig got de vi blanc

5 racions

Utensilis

Una paella gran
Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis de vímet
Un cassó gran
Una escorredora

Elaboració

Primerament, fem el brou de pollastre com explico a la meva recepta, i un cop fet el colem i reservem.Tot seguit, tallem la carbassa en quadrats petits i la coem en un cassó amb aigua, una fulla de llorer i sal, fins que estigui cuita, i la reservem.
A part, en una paella amb un raig d'oli saltem els xampinyons laminats salpebrats, i quan ja estiguin mig cuits, els reservem.
Seguidament, en una cassola amb un bon raig d'oli d'oliva, fregim els alls, una fulla de llorer, i les cebes picades, i quan tot plegat és ben fregit, hi afegim dos cullerots de sofregit de tomàquet i mig got de vi blanc i deixem que redueixi.
A continuació, hi afegim quatre cullerots de brou de pollastre, i deixem que arrenqui a bullir, i tot seguit hi afegim el pit de xai salpebrat i tallat en trossos regulars, juntament amb els pèsols, la carbassa i els xampinyons, i deixem que cogui tot plegat a foc baix, fins que veiem que el pit ja és ben cuit, corregim de sal, i deixem que cogui tot plegat set minuts més. apaguem el foc i ho deixem reposar cinc minuts, abans de servir-ho a taula amb la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.

1h 30min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2299 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: