Sarsuela de peix i marisc

Ingredients

  • 4 Escamarlans
  • 4 Gambes
  • 4 Sepies petites
  • 4 Calamars mitjans
  • 4 talls de Rap
  • 4 talls de Lluç
  • 16 Musclos
  • 1 grapat de Rossellones
  • 1 Ceba grosseta
  • 2 Tomaques madurs
  • 16 Ametlles torrades
  • 16 Avellanes torrades
  • 1 llesqueta de pa fregit
  • 1 pebrot de romesco o nyora
  • 1 copeta de vi blanc
  • 1 copeta de conyac
  • 2 Alls
  • Oli
  • Sal

4 racions

Elaboració

Escaldarem el pebrot de romesco. Aixafarem els alls al morter, el pebrot de romesco sense llavors, les ametlles i les avellanes, pelades, la llesqueta de pa fregit. Quan estigui ben aixafat diluir-ho amb una miqueta de vi blanc i reservar-ho.
Mentrestant haurem bullit els musclos i les rossellones al vapor. Treure’m una closca als musclos i colarem el caldo que hauran fet i el guardarem per desprès.
Picarem la ceba ben petita i la guardarem. Escaldarem el tomàquets, li treure’m la pell i els farem a bocins.
En una paella fregirem una mica els escamarlans i les gambes, que anirem posant en la safata del forn, desprès fregirem el rap i el lluç que haurem salat i enfarinat, i també ho posarem a la safata, a continuació farem el mateix amb els calamars i les sèpies. Posarem al damunt de tot els musclos i les rossellones.
Amb el mateix oli que hem fregit el peix sofregirem la ceba que salarem una mica perquè suï amb la paella tapada, quan ja estigui, posarem el tomàquet, que deixarem coure uns 15 minuts. Abocarem la picada remenant i al cap d’uns segons posarem el caldo dels musclos i les rossellones que teníem reservat, si queda massa espès hi posarem una miqueta d’aigua. Rectificarem de sal. Deixarem que bulli uns 10 minuts a foc lent.
Escamparem aquest sofregit per damunt del peix i marisc i ho ruixarem amb la copeta de conyac. Ho posarem al forn, que tindrem escalfat, a uns 150 graus, fins que s’hagi evaporat l’alcohol del conyac, 10-15 minuts.
Si dividiu la safata en quatre i aneu posant els escamarlans, les gambes, etc, en cada costat, quedarà més vistós i a l’hora de servir serà més fàcil.

1h


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1814 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: