Ous amb tonyina i xampinyons
Ingredients
- 7 ous
- 400 g de xampinyons
- 100 g de tonyina de llauna
- 3 formatgets
- 5 anxoves
- 40 cc de crema de llet
- 40 cc d'oli
- 50 cc de formatge ratllat
- All i julivert
Per la beixamel:
- 30 g de farina
- 40 g de mantega
- 600 cc de llet
- Sal i nou moscada
4 racions
Elaboració
Bullim els ous durant 12 minuts, els treiem del foc i els deixem refredar.
Pelem els ous i els tallem per la meitat longitudinalment.
Treiem els rovells, els aixafem i els barregem amb la tonyina, els formatgets, les anxoves i la crema de llet.
Amb aquesta massa farcim els ous de manera que quedi una muntanyeta a sobre de cada mig ou Els reservem.
Tallem els xampinyons al nostre gust, els posem a fregir amb l'oli i quan estiguin quasi fets, afegim l'all i el julivert finament picats.
Preparem la beixamel i en posem una mica en el fons d'una safata.
Coloquem xampinyons a la safata i a sobre els ous farcits. Cobrim els ous amb la beixamel i en posem una mica a sobre dels xampinyons.
Afegim el formatge ratllat i gratinem fis que estiguin una mica rossos.
Els deixem refredar una mica i ja estaran a punt.
Són boníssims!
30min
Notes
Per bullir els ous i que no se'ns trenquin, seguirem aquests passos: posem un pot amb aigua i un xorret de vinagre al foc. Quan l'aigua bulli, dipositem els ous amb l'ajuda d'una cullera perquè no es trenquin. Quan l'aigua torni a bullir, abaixem el foc i els deixem fer durant 12 minuts. Per pelar-los els farem rodolar presionant pel mig. Així es pelen fàcilment.
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1476 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Jo també hi afegeixo uns quants pèsols
Moltes grácies Quim. Els tornaré a fer tal com tu els fas.
Hola Quim. A mi m'agradava molt fer els seitons en vinagre pero ja no els faig perque diuen que primer s'han de congelar...
Gracies per la correcció. Es important escriure bé la nostra llengua
Avui sí que puc accedir a les receptes