Ous amb tonyina i xampinyons

Ingredients

  • 7 ous
  • 400 g de xampinyons
  • 100 g de tonyina de llauna
  • 3 formatgets
  • 5 anxoves
  • 40 cc de crema de llet
  • 40 cc d'oli
  • 50 cc de formatge ratllat
  • All i julivert

Per la beixamel:

  • 30 g de farina
  • 40 g de mantega
  • 600 cc de llet
  • Sal i nou moscada

4 racions

Elaboració

Bullim els ous durant 12 minuts, els treiem del foc i els deixem refredar.
Pelem els ous i els tallem per la meitat longitudinalment.
Treiem els rovells, els aixafem i els barregem amb la tonyina, els formatgets, les anxoves i la crema de llet.
Amb aquesta massa farcim els ous de manera que quedi una muntanyeta a sobre de cada mig ou Els reservem.
Tallem els xampinyons al nostre gust, els posem a fregir amb l'oli i quan estiguin quasi fets, afegim l'all i el julivert finament picats.
Preparem la beixamel i en posem una mica en el fons d'una safata.
Coloquem xampinyons a la safata i a sobre els ous farcits. Cobrim els ous amb la beixamel i en posem una mica a sobre dels xampinyons.
Afegim el formatge ratllat i gratinem fis que estiguin una mica rossos.
Els deixem refredar una mica i ja estaran a punt.
Són boníssims!

30min

Notes

Per bullir els ous i que no se'ns trenquin, seguirem aquests passos: posem un pot amb aigua i un xorret de vinagre al foc. Quan l'aigua bulli, dipositem els ous amb l'ajuda d'una cullera perquè no es trenquin. Quan l'aigua torni a bullir, abaixem el foc i els deixem fer durant 12 minuts. Per pelar-los els farem rodolar presionant pel mig. Així es pelen fàcilment.


Recepta de cuina de Ous amb tonyina i xampinyons
Aquest és l'aspecte abans d'afegir la beixamel
per Àngels Fernández Guillén
Recepta de cuina de Ous amb tonyina i xampinyons
El plat acabat
per Àngels Fernández Guillén

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2300 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

4 comentaris:

Dolça diu:
Els vaig fer ahir per dinar!! Èxit total. Gràcies per la recepta!
Àngels Fernández Guillén diu:
Gràcies a tu, Dolça.
Mercè Montardit diu:
m'agrada la idea. els prepararé i servirè d'aperitiu.
Àngels Fernández Guillén diu:
Gràcies Mercè, per la teva valoració.
Realment aquest ous surten molt bons. Espero que t'agradin.
Salutacions

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: