Coca amb ceba
												Categoria: 
						
						 Altres
 
						Altres
						
						
						
						Tipus de plat: Coca
						Recepta per forn
						Típica de:  Espanya → Catalunya
 Espanya → Catalunya
						Dieta: 						hipocalòrica
						
						Estació:  primavera
 primavera  estiu
 estiu  tardor
 tardor  hivern
 hivern 
													Dificultat: Mitjana
						
						
Ingredients
- Per la massa de pa
- 300 gr. Farina de força
- 100 gr. Farina integral
- 20 gr. De llevat fresc
- 1 culleradeta de sal
- 300 gr. De aigua tèbia
- Un rajolí de oli
- Per el farciment
- 1 kg. De cebes
- 1 pebrot vermell mitja
- 1 branca de canyella
- Una cullerada de pebre vermell dolç
- Sal
 2 racions
 2 racions
Elaboració
							El dia abans de fer la coca, triturarem la canyella amb una mica de sal fins que quedi ben fina. Pelarem las cebes i las tallarem a làmines una mica fines. Tallarem el pebrot a tires amples de uns dos dits. O posarem  tot dins de un bol juntament amb la picada de canyella i o salarem una mica mes, hi afegirem el pebre vermell i ho remenarem bé. O taparem amb un drap i ho deixarem tota la nit, abans de anar a dormir o tornarem a remenar.
De bon mati farem la massa, es pot fer a mà o amb la pastadora,abans  haurem  remenat la ceba. Encenem una mica el forn a temperatura fluixa.
Barregem las farines amb la sal, i afegim la aigua tèbia en la que em desfet el llevat,el rajolí de oli  i o barregem fins que estigui tot ben integrat. O posem en un bol  tapat amb un drap i el posarem al forn que ja em apagat. 
Deixarem una hora perquè llevi.
Espolsarem la taula o el marbre amb farina i abocarem la massa, li posarem per el damunt una mica mes de farina i amb els dits la estirarem amb totes les direccions perquè se airegi. Desprès farem una bola i ho tornarem a posar dintre del bol i ho tornarem a deixar ¾ , ½ hora al forn.
Passat aquest temps  untarem la safata del forn amb una mica de oli, tornarem a posar la massa damunt de la taula o el marbre espolsat amb una mica de farina i amb la ajuda de un corró, o una botella, la anirem estirant donant-li mes o menys la forma de la safata. Per posar-la dintre de la safata fàcilment, la caragolarem amb el corró i la descargolarem començant per un cantó. La acabarem de repartir tot estirant-la perquè quedi un gruix de ½ cm. amb conte de no foradar-la i procurant que els cantons quedin una mica mes gruixuts i pujats. Tornarem a deixar-la reposar una ½ hora al forn (tornarà a llevà).
Mentres escorrerem la ceba i el pebrot.
Traurem la safata del forn i l’encenem a 200 º.
Repartirem primer les tires de pebrot i desprès la ceba ho amanirem generosament amb oli de oliva i ho posarem al forn a mitja alçada fins que estigui la coca cuita. Si es un forn elèctric poseu-hi un atuell ,que hi pugui anar, amb aigua.
Deixeu-la refredar. Queda mes bona si ½ hora abans de menjar-la la poseu una estoneta al forn
														
 1h
 1h 
Notes
Si se acompanya de llonganissa o arengada a la brasa o fregida i una amanida es un sopar complet.
 Etiquetes: 
						aquesta recepta no te etiquetes
 
						Etiquetes: 
						aquesta recepta no te etiquetes 						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 4114 visites.
 4114 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    



 Afegir valoració
 Afegir valoració Siscu Hernandez Pla
 Siscu Hernandez Pla![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)
 
  Peixos i mariscos
 Peixos i mariscos Postres i dolços
 Postres i dolços Amanides i plats freds
 Amanides i plats freds 
  
  Llegums i verdures
 Llegums i verdures 
  Tapes
 Tapes
 Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes Carns
 Carns




 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram