Puding de bolets

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 200 grams de Gírgoles fresques
  • Un pot mitjà de barreja de bolets
  • Un litre de nata líquida
  • Set ous
  • Un raig de ví de Porto
  • Sal
  • Nou moscada
  • Oli d'oliva
  • Paper film
  • Mantega
  • Una ceba picolada
  • Un grà d'all picolat

6 racions

Utensilis

Una safata fonda per anar al forn.
Una pudinera metal-lica

Elaboració

Primer de tot, agafem una pudinera, l'engraixem amb mantega, i després la cobrim amb el paper film, i ho reservem.
En un cassó gran amb oli d'oliva, fregim : la ceba picolada, l'all, les girgoles i la barreja de bolets. Ho corregim de sal i hi posem nou moscada, i deixem que es fregeixi.
Seguidament, afegim un raig de ví d'Oporto, i deixem que redueixi.
A continuació, aboquem la nata líquida i els set ous batuts. Ho passem tot plegar per la batedora, tot reservent els bolets més bonics, per cobrir el fons del motlle.
Un cop tenim la barreja feta, omplim el motlle, i el tapem amb el paper film.
Ho enfornem en el forn al bany maria, a 180º, uns 60 minuts aprox. Quan clavem un escuradents, i surt net, ja és cuit.
Ho deixem refredar, al menys unes sis hores, abans de desclavar-ho.
Per servir-ho a taula, ho podem fer acompanyat de un bouquet d'enciams i una mica de pastanaga ratllada, i una mica de salsa rosa pel damunt.

40min

Notes

Com ja he dit en alguna ocasió, abans de posar la pudinera a coure, en el fons de la safata, posarem uns fulls de paper de diari per controlar el bull de l'aigua


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1485 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: