Sardines blanques
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Aperitiu
Estació: primavera
estiu
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Sardines (la quantitat que vulgueu... 1/2 o 1 kg) més aviat grossetes
- Vinagre
- Sal
- 1/2 got d'aigua (dels petits)
- Oli
- Pebre vermell
- Olives sense pinyol (les que ténen gust d'anxova, són les que queden millor)
Elaboració
Quan volgueu Poseu en un cossi petit les sardines cobertes d'aigua, per a que deixin anar l'escata (si és necessari les ajudeu una mica fregant-les entre si). En acabar llenceu aquesta aigua, però no a la pica, ja que tendeix a embossar-se si es fa així.
Seguidament en treieu el cap i l'espina i també alguna de les espinetes que poden haver quedat dins. Quan això estigui fet, els torneu a passar per aigua.
Un cop els filets estiguin nets i polits, els distribui en una carmanyola per capes, salant-los previament. En estar col.locats, els cobriu amb el vinagre i el mig gotet d'aigua. Els tapeu i els deixeu a la nevera cuidant que vagin agafant el típic color blanc. Al cap d'unes hores els tindreu fets. Els treieu de la carmanyola i els poseu en una safata amanint-los amb una mica de pebre vermell oli i també una mica del suc que ha quedat a la carmanyola (no gaire...) només per a que no quedin secs.
Quan volgueu, es poden fer banderilles, enrotllant els filets al voltant de les olives i travessan-los amb un escuradents. Les ruixeu amb una mica del suquet de la safata...
1h
Notes
Serveixen també per a fer entrepans o llesques torrades amb tomàquet...
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
642 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Boníssimmmmmmm
Queda especificat que és un alcohol de 90º. Aquesta gradació és una de les adients per fer quelcom que es faci servir...
Lourdes.... Avuí penso preparar aquesta recepta per a demà celebrar l'aniversari de la meva filla, però penso fer-la amb...
Jordi.... Ahir per la nit vam sopar 6 persones la teva sarsuela que vaig preparar el dia abans. ESTAVA FABULOSA. ENS VA...
Perdoneu no vaig posar la descripció de l'almívar perqué vaig donar per suposat que tothom sap o pot saber com es fa... EM...