Sardines blanques

Ingredients

  • Sardines (la quantitat que vulgueu... 1/2 o 1 kg) més aviat grossetes
  • Vinagre
  • Sal
  • 1/2 got d'aigua (dels petits)
  • Oli
  • Pebre vermell
  • Olives sense pinyol (les que ténen gust d'anxova, són les que queden millor)

Elaboració

Quan volgueu Poseu en un cossi petit les sardines cobertes d'aigua, per a que deixin anar l'escata (si és necessari les ajudeu una mica fregant-les entre si). En acabar llenceu aquesta aigua, però no a la pica, ja que tendeix a embossar-se si es fa així.
Seguidament en treieu el cap i l'espina i també alguna de les espinetes que poden haver quedat dins. Quan això estigui fet, els torneu a passar per aigua.
Un cop els filets estiguin nets i polits, els distribui en una carmanyola per capes, salant-los previament. En estar col.locats, els cobriu amb el vinagre i el mig gotet d'aigua. Els tapeu i els deixeu a la nevera cuidant que vagin agafant el típic color blanc. Al cap d'unes hores els tindreu fets. Els treieu de la carmanyola i els poseu en una safata amanint-los amb una mica de pebre vermell oli i també una mica del suc que ha quedat a la carmanyola (no gaire...) només per a que no quedin secs.
Quan volgueu, es poden fer banderilles, enrotllant els filets al voltant de les olives i travessan-los amb un escuradents. Les ruixeu amb una mica del suquet de la safata...

1h

Notes

Serveixen també per a fer entrepans o llesques torrades amb tomàquet...


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

600 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

6 comentaris:

Quim Lleonart diu:
Amiga Pepi, d'això que en dius " sardines blanques", deuen ser "seitons en vinagre" no?.
Si és així, hi ha un truc perqué quedin més blancs, i és : afergir-hi una cullerada sopera, d'aigua oxigenada, em l'aigua amb vinagre.
Una abraçada. Quim Lleonart.
Pepi Faure Julián diu:
No Quim,... són sardines i sardines de veritat, que faig de la mateixa manera que els seitons...
Pepi Faure Julián diu:
...i també et dic, amic Quim, que moltes gràcies pel consell de l'aigua oxigenada... aquesta no la savia pas... PER AIXÒ LA VELLA NO ES VOLIA MORIR MAI... PERQUÈ CADA DIA N'APRENIA UNA DE NOVA..
Quim Lleonart diu:
Pepi, gracies per l'aclariment, i et diré que hamb sardines no ho habia fet mai.
El que deu passar, és que la carn de la sardina, no deu ser tant consistent com la del seitó, no?.
Una abraçada. Quim Lleonart.
Pepi Faure Julián diu:
Es cert, Quim, la carn de la sardina no és tant consistent però queden igualment molt bé, només cal tenir amb conta això no fent-ne molta quantitat, per a que no s'arrosseguin massa dies per la nevera....
Quim Lleonart diu:
Pepi, moltes gracies, per l'aclariment. Una abraçada. Quim Lleonart.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: