Canelons d'espinacs i bolets Carrereta amb salsa beixamel de Cep
Ingredients
- Dos manats d'espinacs
- 40 g. de bolets Carrereta deshidratats
- Dos ous bullits
- 5 tomàquets de ramellet ratllats
- dues cullarades soperes d'ametlla torrada triturada
- 10 plaques de canelons
- Els ingredients per a fer una salsa beixamel (mantega, farina i llet)
- Dues cullarades (de postre) de pols de Cep
- Formatge de Menorca semi-curat
- Sal i oli d'oliva
2 racions
Elaboració
Poseu a hidratar amb aigua els bolets Carrereta duran dues hores. Quan tinguiun la textura de frescos, els escurriu. Guardeu aquesta aigua per a futurs plats (risottos, fideus, brous, etc).
Renteu els espinacs i els escurriu per tal que treguin l'aigua. Talleu-los a tires d'un centímetre més o menys de gruixudes. Poseu una paiella al foc amb un rajolí d'oli d'oliva i fregiu els espinacs. Quan hagin perdut tota la seva aigua contineu fregint-los i li afegiu els bolets Carrereta i deixeu que es vagin fregint amb els espinacs. Heu d'anar remanant per tal que no s'aferri. A continuació li afegiu el tomàquet de ramellet triturat i un polsim de sal i ho varregeu tot i deixeu que es vagi fent a foc lent fins que veieu que el els sofregit ja està al seu punt. No ha de quedar ni molt sec ni molt líquid. Apagueu el foc i li afegiu l'ametlla triturada i els ous bullits ratllats. Ho remaneu tot i rectifiqueu de sal.
Una vegada fred, farciu les plaques de canelons i els poseu en una plata per al forn untada amb mantega.
Prepareu la salsa beixamel afegint-hi la pols de cep abans de posar la llet.
Cobriu els canelons amb la salsa beixamel i li poseu el formatge de Menorca ratllat per sobre. Poseu la plata al forn pre-escalfat a uns 210 graus a la graella del mig i deixeu que es vagin fent durant uns deu minuts. Poseu la gratinadora i quan hagi agafat un color doraret, ja els podeu treure del forn.
Notes
Per acompanyar-los recomano un cava rosat Brut Nature ben fresc.
Etiquetes:
Bolets Canelons Espinacs
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3104 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Aquesta recepta ha estat publicada en el Tot Badalona en el número 133 del dia 16-3-2018 (pag 33)...
Moltes gràcies, Joan
D'entrada, la paraula burballa, en el català de mallorca, significa encenall. En cuina, parlem de burballes arrissades quan...
Sí, ho faré. Gràcies
Hi ha l'opció de posar-hi crema d'ametlla en lloc del iogurt però pel meu gust queda una mica massa dolç.