Espaguetis a la puttanesca

Categoria:
Típica de: Espanya → Italia
Dieta: baixa en greixos
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Pasta uns 500 gr. de pasta (espagueti del nombre 5)
  • 600 gr. de bons tomàquets de pera, enllaunats.
  • 3-4 grans d'all
  • 4 Cullerades d'oli d'oliva verge
  • una llauna d'anxoves en oli d'oliva
  • 2 Cullerades de tàperes, 4 cullerades d'olives negres sense pinyol, pessic de bitxo molt
  • 2 cullerades de julivert picat
  • 1 Culleradeta d'herbes aromàtiques seques, com farigola o orenga
  • Sal
  • una mica de sucre a la salsa per compensar l'acidesa dels tomàquets.

4 racions

Elaboració

La veritat és que es prepara en pocs minuts. Primer s'escalfa l'oli a foc mitjà en una cassola, s'hi afegeix l'all aixafat i picat. Abans que es dauri hi afegim les herbes seques i el julivert picat. Remenem uns segons, perquè deixin anar la seva aroma. A continuació s'afegeixen les anxoves, picades, amb part del seu oli. Ho aixafem amb una cullera de fusta, removent un minut al foc.
Ara és el moment d'afegir la resta d'ingredients, els tomàquets pelats amb el seu suc, les olives picades, el bitxo i les tàperes. Deixem coure 20 minuts, ben tapat, remenant de tant en tant. Afegeix una mica de sucre si no t'agrada l'acidesa del tomàquet. Al final prova el punt de sal, encara que el més probable és que no calgui afegir, ja que les anxoves ja aporten la seva sal a la salsa.
Mentres es cou la salsa coem la pasta en abundant aigua amb sal. Calcula 5 litres d'aigua i una culleradeta i mitja de sal per als 500 gr. de pasta. Ha de quedar al "dente", és a dir cuita al punt just, una mica dura al centre. Per això respectarem els temps de cocció que indica el fabricant. S'escorre bé la pasta i es barreja sense dilació amb la salsa. Remenem bé i servim.

25min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1134 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de desembre:

Canapès de pernil amb kiwi
Canapès de pernil amb kiwi
Amanides i plats freds
Caldo de Nadal
Caldo de Nadal
Sopes i cremes
Galetes de Nadal
Galetes de Nadal
Postres i dolços Galetes
Tarta San Marcos
Tarta San Marcos
Postres i dolços

Veure receptes de desembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: