Salsa de romesco

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 1 pebrot de romesco(pimiento choricero)
  • 25 gr. de ametlles torrades
  • 2 tomaques mitjanes, madures
  • 3 alls
  • Pa rallat
  • Julivert
  • Vinagre
  • Oli de oliva
  • Sal

4 racions

Elaboració

Escaldarem una bona estoneta el pebrot de romesco, perquè se estovi be.
Escalivarem las tomaques i dos alls i els pelarem.
En el pot de la batedora posarem el pebrot de romesco, els dos alls escalivats, el all cru, las ametlles pelades, las tomaques escalivades, julivert, un rajolí de vinagre, una mica oli i sal.
Ho batérem fins aconseguir una salsa fina, afegirem oli per aconseguir-h o.
Per tal de que no sigui molt clara, la salsa, afegirem una mica de pa rallat i al mateix temps farem que no sigui tant forta de pair.
Tastarem i rectificarem de sal, oli i vinagre fins deixar-la al nostre gust.
Queda mes be si la feu el dia abans, així se integrant millor el ingredients.
La podeu guardar a la nevera.

30min

Notes

Aquesta salsa serveix per sucar-hi uns calçots escalivats o uns musclos fets al vapor i napats amb ella.
La cantitat serveix per uns 50 calçots.Si la fem servir per els musclos conteu uns dos quilos.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2998 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: