Conill agredolç amb dàtils i arbequines

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Un conill de quilo i mig, tallat a trossos regulars
  • 150 grams, d'olives arbequines
  • 150 grams, de dàtils sense pinyol
  • Tres cullerades soperes, de mel
  • Mig got de ví blanc
  • Mig got, de vinagre de poma
  • Una ceba picolada
  • Tres alls pelats, aixafats
  • Una fulla de llorer
  • Un brot de farigola
  • Dues cullerades, de tomàquet fregit
  • 50 grams, de pinyons
  • Aigua
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • Pebre negre en pols

4 racions

Utensilis

Un batedor de varetes

Elaboració

Primer de tot, en un cassó amb aigua bullint, escaldem durant cinc minuts, els dàtils i els pinyons, i ho reservem. En un altre cassó, posem: la mel, el ví blanc, i el vinagre, i a foc ben baix, amb l'ajud del batedor de varetes, anem remenant, fins que tenim una barreja homogènea, i ho reservem.
En una cassola de terrissa amb oli d'oliva, sofregim el conill salpebrat, juntament amb: la ceba, els alls, el llorer, i la farigola. Quant tot plegat és mig fregit, afegim la barreja de la mel, el ví i el vinagre, i deixem que cogui a foc baix. Si cal, afegim una mica d'aigua que ens cobreixi una mica el conill, i deixem coure fins que el conill és gairebé tendre.
Seguidament, afegim: els dàtils, els pinyons, i les olives arbequines, i ho deixem coure tot plegat, uns quinze minuts més abans de corregir-ho de sal, i treure-ho a taula, en la mateixa cassola.

40min


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

942 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Cristina Escobedo Juny diu:
Ara que he tornat de vacances i vist que hi ha moltes reseptes de conill,m´agrada molt grácies Quim


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!