Manetes de porc estofades amb mandonguilles i bolets

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:

Ingredients

  • Tres manetes de porc tallades en quatre trossos
  • Tres talls de cansalada de panxeta, sense cotna
  • Un tall de carn magra de porc, de 600 grams
  • Pa remutllat amb llet
  • Sal
  • Farina
  • Un grapat de grans de pebre negre
  • Oli d'oliva
  • Un pot de barreja de bolets, de 500 grams
  • Una ceba
  • Tres fulles de llorer
  • Tomàquet fregit de pot
  • Quatre grans d'all pelats
  • Una branca d'àpi
  • Un grapat d'ametlles torrades
  • Una cullerada de xocolata en pols
  • Julivert picolat
  • Pa fregit
  • Dos ous sencers
  • Un got de ví blanc
  • Una copa de conyac
  • Aigua
  • Pebre negre en pols

4 racions

Utensilis

Una cassola de terrissa gran
Una cassola fonda metàlica,( per coure les manetes de porc)
Una batedora elèctrica

Elaboració

Primerament, posem aigua, sal, la branca d'àpi, una fulla de llorer, el grapat de grans de pebre negre, mitja ceba pelada, i les manetes de porc en una cassola fonda, a foc mitjà, fins que són cuites, i les reservem.
A part, en un atuell una mica gran, posem: la carn magra i la cansalada passades per la trinxadora,( això ho podem demanar a la cansaladeria al comprar-ho), tot seguit, ho salpebrem, afegim el pa remutllat amb llet, els dos ous esclatats, dos alls ratllats, i el julivert ben picolat. Ho remenem tot ben remenat, i ho deixem reposar unes hores abans de fer les mandonguilles.
En el moment de fer les mandonguilles, les passem per la farina, i les fregim en una paella amb oli d'oliva, i les reservem damunt un paper de cuina, per treure l'excés d'oli.
A part, en el pot de la batedora, posem: dos grans d'all pelats, pa fregit, un grapat d'ametlles torrades, julivert picolat, i una cullerada de xocolata en pols. Tot seguit, amb una mica del brou de coure les manetes, ho passem per la batedora, i ho reservem.
En una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, fregim: la ceba picolada, els alls, i dues fulles de llorer. Tot seguit, afegim el tomàquet fregit, i a continuació hi aboquem el ví i la copa de conyac. A continuació, afegim una mica del brou de coure les manetes colat i deixem que cogui a foc mitjà.
Seguidament, posem les manetes a la cassola juntament amb les mandonguilles i els bolets escorreguts. Quan tot plegat és gairebé cuit, corregim de sal, hi afegim la picada que hem fet amb la batedora, i deixem que cogui tot plegat uns deu minuts més, abans de treure-ho a taula en la mateixa cassola.

1h 10min

Notes

Aquesta recepta la farem amb manetes de porc en comptes de peus, perquè les manetes són més tendres i costen menys de coure.


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3016 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: