Puding de plàtan

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Un litre de llet sencera
  • Una pell de llimona
  • Una pell de taronja
  • Una branca de canyella
  • 200 grams de sucre
  • Set ous sencers
  • Caramel líquid Royal
  • Quatre plàtans
  • Quatre llesques de pa de motlle,( sense cotna)
  • Mig got de moscatell o mistela
  • Aigua

10 racions

Utensilis

Una pudinera
Una safata fonda per anar al forn
Dos fulls de paper de diari
Un cassó gran
Una batedora elèctrica
Un escuradents

Elaboració

Primerament, en un cassó gran posem a bullir: la pell de taronja, la pell de llimona, la branca de canyella i el sucre. Quan ja a bullit, ho reservem, i deixem que refredi.
Agafem una pudinera i el fons el reguem amb el sucre líquid. Tot seguit, esmicolem les llesques de pa de motlle i les emborratxem amb el moscatell o la mistela.
Seguidament, afegim els plàtans pelats i tallats en brunoise, ( a quadrets ).
A continuació, traiem les pells de la llet que hem bullit, hi afegim els set ous sencers,( trencats) seguidament passem la batedora elèctrica fins que tot plegat és ben batut.
Tot seguit, afegim aquesta barreja a la pudinera, i la posem a la safata per anar al forn, tenint cura de posar els fulls de diari a la base de la safata.
Tot seguit, un cop hem posat la pudinera a la safata, omplim amb aigua fins una mica més de la meitat de la pudinera, i ho enfornem a 180º, uns 45 minuts, fins que clavem un escuradents i surt net.
Seguidament, traiem la pudinera, i la deixem refredar damunt el marbre de la cuina.
Quan ja és freda, la podem posar a la nevera, fins el moment de servir.
En el moment de servir, desclavem el puding, i el tallem en racions de un dit de gruix,( en surten deu talls per puding), i ja el podrem treure a taula.

1h 10min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1623 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

2 comentaris:

Joan Corminas diu:
Amic Quim
Ahir vaig fer el teu Pudin de plàtan i em va quedar molt bo, com no tenia vi moscatell li vaig posar un xerès dolç, l'únic que no em va convèncer van ser els plàtans que tenim en aquest país, són les bananes que no són res dolces, vosaltres teniu la gran avantatge que teniu els plàtans Canaris, aquests sí que són dolços, espero que en una altra ocasió tingui uns plàtans millors.
Rep una forta abraçada. joan.c
Quim Lleonart diu:
Amic Joan, si un altre cop et troves en aquest cas, pots agafar els plàtans i els cous en un cassó amb un raig d'aigua i un polsim de sucre uns deu minuts, i així et quedaràn més tous i més dolços. Rep una abraçada. Quim.

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: