Flam d'ou amb plàtan, panses i pinyons

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Un litre de llet sencera
  • 250 grams de sucre
  • Tres plàtans mitjans
  • Una pell de taronja
  • Una pell de llimona
  • Una branca de canyella
  • Aigua
  • Set ous sencers
  • Caramel líquid Royal
  • 50 grams de pinyons
  • 50 grams de panses de corint

8 racions

Utensilis

Una espàtula de fusta
Dos fulls de paper de diari
Una safata fonda per anar al forn
Vuit flameretes metàliques de mida mitjana
Una batedora elèctrica
Un cassó mitjà
Una olla mitjana

Elaboració

En primer lloc, escaldem tant les panses com els pinyons, i els reservem.
Seguidament, posem: la llet, 200 grams de sucre, la pell de taronja, la pell de llimona i la branca de canyella a bullir, i quan arrenca el bull, ho traiem i deixem refredar.
A part, pelem els plàtans i els posem a coure en un cassó tallats ben menuts amb un raig d'aigua i 50 grams de sucre. Ho anem coent a foc mitjà tot remenant-ho amb l'espàtula de fusta fins que veiem que ja és com una compota, i ho reservem.
Quan la llet és freda, retirem les pells i la canyella, i tot seguit afegim els set ous trencats. A continuació passem la batedora elèctrica i ho reservem.
Tot seguit, agafem els fulls de paper de diari, i els posem en el fons de la safata fonda per anar al forn. Seguidament posem les vuit flameretes i els hi fiquem una mica de caramel líquid en el fons. Tos seguit, afegim un quants pinyons, unes panses i una mica de compota de plàtan. A continuació, afegim la llet amb els ous batuts i anem omplint les flameretes fins a dalt de tot. A continuació, omplim la safata amb aigua fins arribar a la meitat de les flameretes i una mica més i les posem en el forn a 180º uns 45 minuts, fins que clavem un escuradents, i veiem que surt ben net. Traiem les flameretes del forn, les deixem refredar i tot seguit, ja les podrem posar a la nevera fins el moment de servir-ho a taula.

1h 10min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1886 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!