Rosbif de vedella

Categoria:
Recepta per
Dieta: baixa en greixos
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Entre 700gr i 1 kg de vedella lligada
  • Sal
  • Pebre
  • 1 gotet de vi negre
  • 1 gotet de xerès o vi blanc
  • Oli d’oliva

4 racions

Elaboració

-Salpebrem la carn lligada (a la carnisseria ens la poden lligar ) i la posem a la cassola amb oli molt calent. L'enrossim per totes bandes durant 5 minuts.
-Posem la carn a una safata de forn. Hi posem el vi negre i el xerès (ó vi blanc) i el posem al forn (preescalfat a 200º) durant uns 15 minuts.
-Treiem la carn del forn.
-Reservem a part el suc que queda a la safata.
-La carn la posem en una altra safata perquè mentre es va refredant deixa anar un suc vermell que no sol agradar
-Una vegada freda, la posem a la nevera.
-Servim la carn tallada, amb una mica de pebre i sal.
-El suc que queda a la safata quan la treiem del forn que hem reservat , el posem en un vol a part . Aquest suc es tira per sobre la carn. En lloc del suc, si pot tirar un raig d’oli
-Normalment, s’acompanya amb unes torradetes o puré de patates,…
NOTA: El temps de cocció és molt relatiu, tot depén de si us agrada més cuita o crua, normalment es fa crua.

45min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1595 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:

2 comentaris:

Teresa Artigas diu:
Quin tal de carn creus que es millor per fer el rosbif?
Quim Lleonart diu:
Amiga Teresa, per fer el rosbif s'acostuma a fer servir la mitjana o el tall rodó de vedella, però a la carnisseria et poden aconsellar altres parts de la vedella que també et poden resultar interesants.
En quant al temps de cocció, això és molt relatiu de com t'agrada la carn de cuita, de totes maneres quan coem carn en el forn, el temps acostuma a ser de 45 minuts per quilo de carn, amb el forn a 180º.
Rep una abraçada.

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: