Raviolis de gorgonzola amb avellanes

Ingredients

Per a la pasta dels raviolis:

  • 300 g de farina
  • 3 ous
  • 1 Cullerada d'oli d'oliva
  • Una mica de sal

Per al farcit dels raviolis:

  • 200 g de formatge gorgonzola
  • 70 g d’avellanes picades
  • Un rajolí de nata

Per a la salsa:

  • 1 Ceba petita
  • 1 Dent d'all
  • Una mica d’ oli d'oliva
  • 100 g de xampinyons laminats
  • 400 ml. nata líquida
  • Sal i pebre

Per adornar:

  • Avellanes torrades molt triturades i cibulet liofilitzat

3 racions

Utensilis

Màquina de fer pasta.

Elaboració

Preparació de la massa dels raviolis:

-Barregem la farina, els ous i l'oli uns segons a velocitat 1, amassem fins que quedi la massa ferma però elàstica.
-A continuació, programem 3 minuts velocitat Espiga.
-Fer una pasta, embolicar en film transparent i deixar reposar a la nevera unes 2 hores o tota la nit.
-Anem tallant petites porcions de massa i l'estirem amb ajuda de la màquina de fer pasta, des del calibre més gros al més fi, fins a obtenir un gruix d'aproximadament 1 mm. Fem els raviolis posant una capa, pintem d'ou, farcim el ravioli ( segons el farcit preparat, explicat a continuació ) i una altra capa, i tallem el ravioli, de manera que el gruix ha de ser el més fi possible
-Coem en abundant aigua bullint amb sal i un rajolí d'oli, de 2 a 3 minuts, escorrem, emplatem i cobrim amb la salsa escollida ( la salsa s’explica més endavant ).

Preparació del farcit dels raviolis:

-Trossegem les avellanes molt petites.
-Trossegem el formatge gorgonzola i hi afegim un rajolí de nata, barregem bé fins a tenir una pasta homogènia.
-Tirem les avellanes i barregem fins que estiguin ben incorporades. Reservem.

Preparació de la salsa:

-Posem una ceba petita al vas junt amb l'all, picar 15 segons a velocitat 4.
-Afegim l'oli, programar 10 minuts, temperatura Varoma, velocitat 1.
-Afegim els xampinyons, picar el conjunt 10 segons a velocitat 4, programar 8 minuts, temperatura Varoma, velocitat 1.
-Tirem la nata pel bocal i programar 8 minuts, temperatura 90 graus, velocitat 1.
-Triturem tot a velociad 5-7-9, fins que quedi una crema fina.

Per emplatar:

-En un plat hi posem els raviolis farcits, per sobre la salsa i finalment sobre la salsa, les avellanes torrades molt triturades i cibulet liofilitzat.

45min


Recepta de cuina de Raviolis de gorgonzola amb avellanes

Formatge gorgonzola.

Recepta de cuina de Raviolis de gorgonzola amb avellanes

Avellanes.

Recepta de cuina de Raviolis de gorgonzola amb avellanes

En el plat per degustar-los

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1894 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de juny:

Fideuà de gambes i calamars
Fideuà de gambes i calamars
Arrossos i pastes
Coca de sant Joan
Coca de sant Joan
Postres i dolços Coca
Gaspatxo de síndria
Gaspatxo de síndria
Sopes i cremes
Gelatina de taronja amb stevia
Gelatina de taronja amb stevia
Postres i dolços
Patates Hasselback
Patates Hasselback
Llegums i verdures Rostit

Veure receptes de juny i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: