Blanqueta de vedella

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Dos quilos de jarret de vedella tallat a trossos regulars
  • 300 grams de xampinyons naturals
  • 300 grams de cols de Brussel·les (poden ser congelades)
  • Una pastanaga picada
  • Una ceba picada
  • Un porro picat
  • Una branca d'api picolada
  • Un ram d'herbes lligat (farigola, llorer, romaní i julivert)
  • 50 grams de mantega desfeta
  • Nata líquida
  • Aigua
  • Sal
  • Farina
  • Pebre negre en pols
  • Oli d'oliva
  • Dos rovells d'ou

8 racions

Utensilis

Una cassola de terrissa gran
Una cassola metàl·lica alta
Un cassó gran
Un colador xinès
Un batedor de varetes
2 Bols de vidre grans
Un colador fí
Un bol de vidre mitjà
Una paella gran
Una batedora elèctrica

Elaboració

Primerament a la cassola metàl·lica amb un rajolí d'oli, sofregim els talls de jarret salpebrats. Seguidament, afegirem totes les verdures picades i el manat d'herbes.
Quan tot plegat és ben sofregit, ho cobrim amb aigua i deixem que cogui a foc mitjà una bona estona fins que la carn és mig cuita.
A part, netegem les cols de Brussel·les i les posem a bullir vuit minuts en un cassó amb aigua i sal, i les reservem.
Tot seguit, netegem els xampinyons, els tallem en quatre trossos i els saltegem en una paella amb un raig d'oli. Quan han deixat anar la seva aigua, els reservem.
Quan veiem que la carn és gairebé cuita, la retirem de la cassola, passem la batedora elèctrica tot tenint cura de retirar les herbes.
Seguidament, ho passem pel colador xinès a la cassola de terrissa on acabarem de fer la blanqueta. Afegim la carn, les cols i els xampinyons i ho posem a foc baix.
Mentre s'acaba de coure, en un bol de vidre gran, posem : els rovell d'ou, un raig de nata líquida, un polsim de farina i la mantega desfeta. Remenem amb el batedor de varetes, tot afegint-hi quatre cullerots del brou d'escaldar les cols sense deixar de remenar, ho corregim de sal i ho afegim a la cassola amb la resta d'ingredients.
Quan veiem que la carn és cuita i el tenim a punt de sal, ja el podrem treure a taula en la mateixa cassola.

2h


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1906 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: