Arròs a la cubana

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Quatre ous de guatlla
  • 200 grams d'arròs tipus bomba
  • Un plàtan
  • Dos ous batuts
  • Farina
  • Pa ratllat
  • Oli d'oliva
  • Mitja ceba picolada
  • 50 grams de cansalada fumada picada a la brunesa
  • Sofregit de tomàquet [Veure recepta]

2 racions

Utensilis

Una cassoleta de les de crema catalana
Una paella mitjana
Una paella petita
Un cullerot petit
Una espàtula metàl·lica plana
Un cassó gran
Dos plats plans, de porcellana blanca

Elaboració

Primerament, en un cassó amb aigua i sal, bullim l'arròs fins que és cuit al "dente".
Seguidament l'escorrem i reservem.
A part, en una paella amb un rajolí d'oli, fregim la mitja ceba picolada i la cansalada fumada tallada a la brunesa ben petita, i tot seguit afegim l'arròs, ho remenem ben remenat, i ho reservem.
A part, agafem el plàtan, el pelem, i el tallem per la meitat a lo llarg, i després per la meitat a lo ample, el passem per farina, ou batut, i pa ratllat, i el fregim amb oli d'oliva, fins que veiem que és ben daurat, i el reservem.
Tot seguit, en un cassó, escalfem el sofregit de tomàquet, i el reservem damunt la planxa calenta. Per acabar la preparació del plat, en una paella mitjana, fregim els quatre ous de guatlla, i els reservem.
En el moment de muntar els plats, en el centre, fem un niu amb l'arròs, fent servir una cassoleta de terrissa. Tot seguit ho desemmotllem, i al damunt, hi posem dos ous ferrats de guatlla en cadascun dels nius.
Seguidament, agafem dues meitats de plàtan fregit, i ho fiquem a la dreta i esquerra del niu d'arròs, i ja per acabar el plat, en els espais que queden buits en els costats del niu d'arròs, amb l'ajut d'un cullerot petit, hi afegim una mica de sofregit de tomàquet.
A continuació, ho posem un minut en el microones, perquè s'escalfi tot el conjunt i ja ho tenim a punt per servir-ho a taula.

1h


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2429 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: