Crema freda de mongetes del ganxet amb arengada esmicolada

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Mitja ceba pelada
  • 600 grams de mongetes del ganxet cuites
  • Un litre d'aigua mineral
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • Una arengada
  • Nata líquida

4 racions

Utensilis

Un cassó gran
Un colador xinès
Un batedor de varetes
Una gerra de vidre gran
Quatre escudelletes de porcellana blanca
Un setrill de vidre
Una batedora elèctrica

Elaboració

Primerament, en un cassó gran posem: un litre d'aigua mineral, les mongetes i la ceba.
Deixem que cogui tot plegat una mitja hora i ho retirem del foc.
Seguidament, passem la batedora elèctrica i ho passem pel colador xinès amb l'ajud de la mateixa batedora, a un cassó on acabarem de fer la crema.
Ho posem en el foc a potencia baixa, tot remenant amb el batedor de varetes, corregim de sal i hi afegim un toc de nata líquida, fins aconsseguir una crema fina i homogènea.
Tot seguit, ho fiquem en una gerra de vidre a la nevera, fins el moment de servir.
A part, agafem una arengada, la netegem, l'escatem i amb l'ajud d'un ganivet l'esmicolem i la reservem. En el moment de servir a taula, omplim les escudelletes fins arribar a dalt de tot,
posem una mica de l'arengada esmicolada en el centre, i tot seguit fem un cercle d'oli amb l'ajud del setrill, i ja ho podem servir a taula.

40min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1693 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de maig:

Crema de pastanaga
Crema de pastanaga
Sopes i cremes
Cookies de xocolata
Cookies de xocolata
Postres i dolços
Carxofes amb gambes
Carxofes amb gambes
Llegums i verdures
Saltejat de pèsols i sepia
Saltejat de pèsols i sepia
Peixos i mariscos
Ous al plat
Ous al plat
Ous i làctics
Carbonada flamande
Carbonada flamande
Carns Estofat
Orquestres
Orquestres
Amanides i plats freds Aperitiu
Filets de lluç a l'anglesa
Filets de lluç a l'anglesa
Peixos i mariscos Fritada

Veure receptes de maig i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: