Parmentier de patata

Deu el seu nom a Antoine Parmentier, un reconegut nutricionista, agrònom, naturalista i higienista francès que a finals del segle XVIII va treballar perquè la patata fos reconeguda com una alternativa alimentària, ja que fins ara no es considerava comestible a França.
Gràcies al seu treball, es van aixecar les lleis que prohibien el seu cultiu, i la patata es va convertir en l'aliment base de la població durant el segle XIX.

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Un quilo de patates de mida mitjana
  • Aigua
  • Sal
  • Nata líquida
  • Mantega
  • Nou moscada en pols
  • Pebre negre en pols
  • Julivert picolat

6 racions

Utensilis

Una premsadora ( passapurés )
Un cassó gran
Un bol de vidre gran, per guardar el parmentier un cop fet
Una espàtula de fusta

Elaboració

Primerament, en un cassó amb aigua i un polsim de sal, posem a coure les patates ben rentades amb pell.
Quan ja són toves, les escorrem i les deixem refredar.
Seguidament, les pelem i les passem per la premsadora a un bol on acabarem de fer el parmentier.
Primerament, posem un rajolí de nata líquida, una mica de mantega, assaonem amb pebre negre en pols i un polsim de nou moscada, i julivert picolat, i anem remenant amb l'espàtula de fusta, fins aconseguir un puré fí i homogèni.
Seguidament, el guardem en un bol de vidre a la nevera, tapat amb un paper film, perquè no ens faci crosta, fins el moment de fer-lho servir.

1h 10min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

6109 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: