Cabrit arrebossat amb gratinat de patata

Categoria:
Recepta per
Dieta: hipocalòrica
Estació:
Dificultat: Alta

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 10 o 12 Talls variats de cabrit
  • Farina blanca
  • Farina de galeta
  • 1 Ou
  • Sal
  • Oli d’oliva

Pel gratinat de patata:

  • 400 g de patates.
  • 2 Cebes tallades molt fines.
  • 80 g de formatge per gratinar.
  • 80 g de formatge
  • 150 cl de nata líquida.
  • Nou moscada.
  • Pebre blanca.
  • Mantega. Per untar el motlle.

2 racions

Utensilis

Mandolina.

Elaboració

Del cabrit arrebossat:

Per l’arrebossat: salem els talls de cabrit , els enfarinem amb farina blanca, els passem per ou batut i finalment, els passem per farina de galeta.
A continuació, en una paella, hi posem oli I quan l’oli està calent, hi posem els talls de cabrit arrebossat. Deixem coure uns 10 minuts, anant girant els talls de tant en tant. El stalls han de quedar ben daurats.

Del gratinat de patata:

Pelem i tallem amb una mandolina les patates molt fines i les reservem sense passar-les per aigua per aprofitar el midó que deixen anar.
Tallem les cebes molt fines i les reservem.
Preescalfem el forn a 180 ºC.
Agafem una safata rectangular per al forn de vidre, la untem bé amb mantega (perquè no se'ns enganxin les patates).

Comencem a muntar el gratinat:

La preparació consisteix a intercalar capes fins a arribar a la vora de la safata de vidre, de la següent manera: Posem una capa de patates, una capa fina de cebes, reguem amb la nata líquida, empolvorem amb els formatges, i finalment afegim una mica de nou moscada i pebre blanc. Aquesta operació l'anem repetint fins a arribar gairebé al final de la font, acabant sempre amb una capa de formatges.
Tapem la safata amb paper d'alumini i la posem al forn durant aproximadament 60 minuts. Comprovem que les patates estan tendres amb un escuradents i només quan entre molt suaument el gratinat estarà al punt. Quan faltin uns 15 minuts per acabar retirem el paper d'alumini perquè es gratini. És recomanable deixar refredar per partir en porcions. Es pot servir calent o no, depèn de gust de cadascú.

Per emplatar:

En un plat, hi posem uns 5 o 6 talls de cabrit per persona i al costat una bona porció calenta de gratinat de patata.

1h 25min


Recepta de cuina de Cabrit arrebossat amb gratinat de patata

En el plat per degustar-lo
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2563 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: