Cua de bou o vedella, estofada tipus civet

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Una cua de vedella o bou grossa, tallada a trossos regulars}
  • 300 grams de cebes tipus escalunya
  • Oli d'oliva
  • Vi negre
  • Una branca d'api tallada a trossos
  • Un ceba picada
  • Dues fulles de llorer
  • Quatre tomàquets tallats a trossos
  • 100 grams de nous pelades
  • Un poma tallada a trossos
  • Sal
  • Sucre
  • Un grapat de grans de pebre negre
  • Farina
  • Brou de pollastre [Veure recepta]
  • Farina
  • Mel
  • Vinagre de poma
  • Sis alls aixafats amb pell

4 racions

Utensilis

Una cassola de terrissa gran
Una paella gran
Un atuell de plàstic, per fer la maceració
Una batedora elèctrica
Uns estalvis de vìmet
Un colador xinès
Una paella mitjana
Una cassola fonda

Elaboració

El dia abans de fer la cua, posem en un atuell de plàstic: la ceba, l'api, els alls, els grans de pebre negre, els tomàquets, les nous, la poma tallada a trossos, i la cua salpebrada. Ho cobrim amb el vi negre, ho barregem tot ben barrejat, i ho deixem a la nevera, d'un dia per l'altre.
El dia de cuinar la cua, separem: les verdures, la cua i el vi de la maceració.
Tot seguit, agafem les verdures, i les fregim en una cassola fonda, amb un raig d'oli d'oliva.
Mentre es couen les verdures, enfarinem els talls de cua salpebrats i els fregim en una paella amb oli d'oliva, i un cop fregits els reservem. A part, pelem les cebes, i les posem en una paella amb: un pessic de sal i sucre i un rajolí d'oli d'oliva. Quan ja són mig cuites, posem el foc baix, les reguem amb mel i un raig de vinagre de poma, i deixem que caramel·litzin, fins que estiguin cuites, i les reservem.
Quan les verdures són gairebé cuites, afegim tres cullerots de brou de pollastre, i un cullerot del vi de la maceració, i deixem que cogui uns trenta minuts.
A continuació, passem la batedora elèctrica, i ho passem amb l'ajuda d'un colador xinès, a la cassola on acabarem de coure la cua.
Posem el foc a nivell baix, deixem que arrenqui el bull, afegim la cua, i deixem que s'acabi de coure fins que veiem que la cua ja és tendra.
Tot seguit, afegim les cebes, corregim de sal i ho deixem coure uns dotze minuts més, i ja podrem servir-ho a taula, en la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.

2h


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2061 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: