Civet de conill
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Un conill i mig, d'un quilo aproximadament (de granja)
- Un pot de barreja de bolets, de mig quilo
- Dues fulles de llorer
- Un grapat de nous pelades
- Un grapat d'ametlles torrades
- Sis alls pelats
- Dues cebes picolades
- Dues branques d'api, tallades a trossos regulars
- Vuit tomàquets madurs, tallats per la meitat
- Pa fregit
- Dues cullerades de xocolata en pols
- Mig fetge del conill, fregit
- Un grapat de pebre negre en gra
- Vi negre
- Brou de pollastre
- Sal
- Farina
- Oli d'oliva
- Un brot de romaní
- Un brot de farigola
- Julivert
4 racions
Elaboració
En un atuell gran, fem un llit amb una part de les herbes i les verdures. Tot seguit, posem el conill salpebrat, i el cobrim amb la resta de verdures, i les nous pelades. Ho cobrim tot plegat amb vi negre, i ho deixem macerar tota una nit, fins el dia de cuinar-ho.
Escorrem el conill, l'enfarinem, i el fregim amb oli d'oliva, i el reservem.
Les verdures, les saltem amb oli d'oliva en una cassola fonda, i quan tot plegat és fregit, afegim un bon raig de vi negre, i la quantitat de brou de pollastre que vulguem per fer la salsa.
Quan les verdures són cuites, retirem les herbes, passem la batedora elèctrica, i ho passem a la cassola on farem el civet, amb l'ajut del colador xinès.
Afegim el conill fregit, i ho coem a foc mitja.
A part, fem una picada amb: el fetge fregit, la xocolata, el pa fregit, un all pelat, el julivert, i un grapat d'ametlles torrades, pelades. Ho passem per la batedora, amb una mica de brou de la cocció, i ho afegim a la cassola, juntament amb els bolets.
Quan el conill és gairebé cuit, corregim de sal, ho deixem coure uns deu minuts més, i ja el tindrem llest, per servir a taula.
40min
Notes
Aquesta recepta, també la podem fer amb conill de bosc, peró ha de estar més temps en maceració.
Etiquetes: La meva cuina del conill Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4037 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.