Botifarra negra i botifarra crua a la brasa amb llenegues

Categoria:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 2 Botifarres negres
  • 2 Botifarres crues
  • 150 g de llenegues (millor de temporada)
  • Llenya d’alzina
  • Sal
  • Pebre negre mòlt
  • Oli d’oliva

2 racions

Elaboració

Fem una bona brasa amb llenya d’alzina. Uns 15 minuts, els troncs més aviat prims. Mentre , hi ha foc viu, cremem la graella. Quan la brasa esta a punt, posem la graella una mica lluny de la brasa i sobre les botifarres crues que previament , haurem punxat amb una forquilla per evitar que rebentin.
Les salpebrem una mica i els hi donem voltes. Si la brasa fa flama hi tirem un bon grapat de sal i llestos. Quan les botifarres crues porten uns 10 minuts , afegim a la graella les dues botifarres negres també punxades amb una forquilla (necessiten menys temps de cocció). Baixem la graella més a prop de la brasa. Anem donant voltes , hi tirem un rajolí d’oli d’oliva i passats uns 5 minuts, ja tenim els dos tipus de botifarres fetes.
Mentre, en una paella amb una mica d’oli, saltem les llenegues de conserva casolana amb una mica de sal i pebre. Uns 5 minuts .
Ja podem emplatar: 1 botifarra negra i una de crua amb les llenegues per persona.

40min


Recepta de cuina de Botifarra negra i botifarra crua a la brasa amb llenegues
En el plat per degustar-lo
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2055 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: