Seitons en vinagre

Categoria:
Tipus de plat:
Origen: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Un quilo de seitons de mida gran
  • Un got d'aigua
  • Un got de vinagre blanc ( de sidra)
  • Tres alls ratllats
  • Julivert picolat
  • Una culleradeta (tipus de postre) d'aigua oxigenada
  • Oli d'oliva

10 racions

Utensilis

Una safata fonda de terrissa gran
Un atuell de plàstic rectangular
Un ratllador pels alls

Elaboració

Primerament, netegem els seitons els hi traiem el cap i l'espina central i els fem en dos filets. Tot seguit, en un atuell de plàstic fiquem: el got d'aigua, el got de vinagre i l'aigua oxigenada.
Seguidament, un cop tenim els seitons fets en filets, els fiquem amb la pell a sota, que els cobreixi tant l'aigua com el vinagre.
Anem fent capes de seitons fins arribar a omplir l'atuell, i ho fiquem a la nevera a macerar almenys unes cinc hores.
Passades les cinc hores, en una safata de terrissa fonda, fiquem l'oli d'oliva, i anem posant els filets de seitó amb la pell a sota, tot fent capes entrecreuades.
A cada capa, hi fiquem un all ratllat i un polsim de julivert picolat.
A cada capa de seitons fem el mateix, fins a arribar a esgotar els seitons.
Procurem que els seitons quedin coberts amb una capa d'oli, alls i julivert.
D'aquesta manera ja tenim els seitons per anar consumint a mida que els necessitem.

6h

Notes

Al fer els seitons en vinagre, fiquem una petita quantitat d'aigua oxigenada perqué siguin més blancs i la seva carn sigui més forta.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1349 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

3 comentaris:

Àngels Fernández Guillén diu:
Hola Quim.
A mi m'agradava molt fer els seitons en vinagre pero ja no els faig perque diuen que primer s'han de congelar per matar l'anisakis (bacteria del peix cru) i ja no em surten tan bons
Quim Lleonart diu:
Amiga Àngels, això és una mica de llegenda urbana.
Jo els he fet tota la meva vida professional d'aquesta manera i et puc dir que no hi ha cap mena de problema, ja que amb el vinagre i l'oxigenada elimines el problema.
Provau i ja ho veuras. Rep una forta abraçada. Quim Lleonart.
Àngels Fernández Guillén diu:
Moltes grácies Quim. Els tornaré a fer tal com tu els fas.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!