Seitons en salsa verda
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un quilo de seitó ben maco
- Sis alls laminats
- Farina
- Dues caienes
- Sal
- Oli d'oliva
- Un got de vi blanc
- Julivert picolat
- Fumet de peix blanc (el trobareu a les meves receptes)
4 racions
Utensilis
Una cassola marinera gran
Un batedor de varetes
Uns estalvis
Elaboració
Quan anem a comprar el seitó, demanem que ens treguin l'espina central i ens els obrin com un ventall.
Seguidament, en una cassola marinera amb un raig d'oli, sofregim els alls laminats i quan són una mica daurats, els espolsem amb farina i hi afegim les caienes.
Tot seguit, afegim el vi blanc i deixem que redueixi, i seguidament, afegim el fumet de peix i remenem amb el batedor de varetes.
A continuació, fiquem els seitons salats amb la pell a sota a foc baix, corregim de sal i deixem que coguin uns cinc minuts fins que siguin cuits al nostre gust.
Tot seguit, ho espolsem amb força julivert picolat, i ja ho podrem servira taula en la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
1h 10min
Notes
Segons expliquen els pescadors més experimentats, l'època de l'any millor per cuinar i menjar el peix blau, són els mesos que no portin la lletra "r", en el seu nom, per exemple, els mesos de Maig, Juny, Juliol i Agost.
Aquesta recepta també la podem fer amb sardines de mida mitjana.
Etiquetes: Cuina marinera Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1865 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.