Seitons en salsa verda

Categoria:
Tipus de plat:
Origen: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Un quilo de seitó ben maco
  • Sis alls laminats
  • Farina
  • Dues caienes
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • Un got de vi blanc
  • Julivert picolat
  • Fumet de peix blanc (el trobareu a les meves receptes)

4 racions

Utensilis

Una cassola marinera gran
Un batedor de varetes
Uns estalvis

Elaboració

Quan anem a comprar el seitó, demanem que ens treguin l'espina central i ens els obrin com un ventall.
Seguidament, en una cassola marinera amb un raig d'oli, sofregim els alls laminats i quan són una mica daurats, els espolsem amb farina i hi afegim les caienes.
Tot seguit, afegim el vi blanc i deixem que redueixi, i seguidament, afegim el fumet de peix i remenem amb el batedor de varetes.
A continuació, fiquem els seitons salats amb la pell a sota a foc baix, corregim de sal i deixem que coguin uns cinc minuts fins que siguin cuits al nostre gust.
Tot seguit, ho espolsem amb força julivert picolat, i ja ho podrem servira taula en la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.

1h 10min

Notes

Segons expliquen els pescadors més experimentats, l'època de l'any millor per cuinar i menjar el peix blau, són els mesos que no portin la lletra "r", en el seu nom, per exemple, els mesos de Maig, Juny, Juliol i Agost.
Aquesta recepta també la podem fer amb sardines de mida mitjana.


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

924 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!