Bacallà amb ceba caramel·litzada i mongetes seques

Ingredients

  • 4 Lloms de bacallà dessalat, d'uns 200 g cadascun
  • 400 g de mongetes seques comprades cuites (que ens donguin una mica de suc)
  • 100 g de farina per fregir
  • Oli d’oliva
  • Sal i pebre negre mòlt

Per la seva caramel.litzada:

  • 0,5 Kg de Cebes de Figueres
  • 50 g de Mantega
  • 75 g de Sucre de canya

4 racions

Elaboració

De la ceba caramel·litzada:

Tallem la ceba a juliana ben fineta.
En una paella posem a escalfar la mantega i tot seguit ja hi podem afegir la ceba i el sucre tot junt. Baixem el foc i ho deixem coure.
Primer deixarà anar l'aigua i després s'anirà coent a poc a poc. S'ha de deixar coure a foc mig i lentament. Es necessta quasi 1 hora.
Al final s'observa com es forma la salsa caramel·litzada.

Del bacallà:

Mentre, fem la ceba.
Enfarinem el bacallà i en una paella amb oli el fregim. Quan està mig fregit, uns 10 minuts, el posem en una cassola.
Afegim a la cassola la ceba caramel·litzada i deixem que cogui junt uns 5 minuts.
Finalment, hi posem les mongetes amb una mica del suc de coure-les. Deixem que vagi coent tot junt uns 5 minuts més a foc lent. Ha de fer xup xup uns 5 minuts.

Per emplatar:

En un plat, hi posem un llom de bacallà per persona amb la ceba caramel·litzada i les mongetes seques.

1h


Recepta de cuina de Bacallà amb ceba caramel·litzada i mongetes seques

Bacallà amb ceba caramel.litzada i mongetes seques.
per Jordi Garcia Miguel

Recepta de cuina de Bacallà amb ceba caramel·litzada i mongetes seques

Bacallà amb ceba caramel.litzada i mongetes seques, en el plat.
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1396 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!