Platillo de tripes i peuets de xai estofats amb carxofes i espàrrecs verds

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Tres tripes de xai
  • Sis peuets de xai
  • Dos manats d'espàrrecs verds de cultiu
  • 500 grams de carxofes congelades
  • Una branca d'api
  • Una ceba pelada
  • Dues fulles de llorer
  • Sis alls aixafats
  • Un got de vi ranci
  • Oliu d'oliva
  • Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)

5 racions

Utensilis

Una cassola fonda metàl·lica
Uns estalvis
Una cassola de terrissa gran
Una escorredora

Elaboració

Primerament, en una cassola metàl·lica fonda amb: sal,aigua, una branca d'api, mitja ceba i una fulla de llorer, posem a bullir les tripes i els peuets de xai, fins que estiguin cuits, i els reservem.
Seguidament, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, fregim: la ceba, els alls i el llorer.
Seguidament, afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet, un got de vi ranci, i deixem que redueixi.
Seguidament, afegim tres cullerots del brou de coure la tripa i els peus i deixem que arrenqui a bullir uns deu minuts.
A part, en un cassó amb aigua i sal, bullim les carxofes i els espàrrecs verds fins que estiguin cuits al "dente", i els afegim a la cassola juntament amb els peuets i les tripes tallades a trossos regulars.
Ja per acabar, corregim de sal i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns dotze minuts més, i ja ho podrem servir a taula en la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.

1h 30min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

979 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!