Platillo de tripes i peuets de xai estofats amb carxofes i espàrrecs verds
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Tres tripes de xai
- Sis peuets de xai
- Dos manats d'espàrrecs verds de cultiu
- 500 grams de carxofes congelades
- Una branca d'api
- Una ceba pelada
- Dues fulles de llorer
- Sis alls aixafats
- Un got de vi ranci
- Oliu d'oliva
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
5 racions
Utensilis
Una cassola fonda metàl·lica
Uns estalvis
Una cassola de terrissa gran
Una escorredora
Elaboració
Primerament, en una cassola metàl·lica fonda amb: sal,aigua, una branca d'api, mitja ceba i una fulla de llorer, posem a bullir les tripes i els peuets de xai, fins que estiguin cuits, i els reservem.
Seguidament, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, fregim: la ceba, els alls i el llorer.
Seguidament, afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet, un got de vi ranci, i deixem que redueixi.
Seguidament, afegim tres cullerots del brou de coure la tripa i els peus i deixem que arrenqui a bullir uns deu minuts.
A part, en un cassó amb aigua i sal, bullim les carxofes i els espàrrecs verds fins que estiguin cuits al "dente", i els afegim a la cassola juntament amb els peuets i les tripes tallades a trossos regulars.
Ja per acabar, corregim de sal i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns dotze minuts més, i ja ho podrem servir a taula en la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de primavera La cuina dels platillos Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1611 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.