Macarrons estofats amb sípia i bolets

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 500 grams de macarrons
  • Una sípia de mida gran
  • Un pot de barreja de bolets de 500 grams
  • Un sobre de tinta de calamar
  • Fumet de peix (el trobareu a les meves receptes)
  • Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes
  • Una ceba tendre picolada
  • Tres alls laminats
  • Una branca d'api
  • Un grapat de pebre negre en gra
  • Mitja ceba pelada
  • Aigua
  • Sal

5 racions

Utensilis

Una cassola metàl·lica fonda
Un wok gran
Uns estalvis
Cinc plats fondos
Una escorredora
Una paella gran

Elaboració

Primerament, en una cassola fonda amb: aigua, un polsim de sal, mitja ceba pelada, una branca d'api, i un grapat de grans de pebre negre, posem a coure la sípia fins que estigui cuita, la traiem i la reservem.
Quan la sípia ja és freda, la tallem en trossos regulars i la reservem.
A part, escorrem els bolets, i en una paella amb un raig d'oli, els saltem fins que han deixat anar la seva aigua, i els reservem.
Tot seguit, en una cassola fonda amb aigua i sal, bullim els macarrons fins que estiguin cuits al "dente", els escorrem i els reservem.
A continuació, en el wok amb un raig d'oli d'oliva, sofregim la ceba picolada i els alls laminats, i quan tot plegat és ben fregit, afegim un cullerot de sofregit de tomàquet, un sobre de tinta de calamar, i un cullerot de fumet de peix, i deixem que arrenqui el bull durant uns deu minuts.
Seguidament, afegim la sípia tallada, els bolets, i els macarrons, i amb l'ajuda del mànec del wok, donem unes voltes, corregim de sal, deixem que s'acabi de coure tot plegat uns dotze minuts més, i ja ho podrem servir a taula amb el mateix wok, amb uns estalvis a sota, i cinc plats fondos.

1h 30min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1067 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!