Macarrons estofats amb sípia i bolets
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
tardor
hivern
Dificultat: Mitjana

Ingredients
- 500 grams de macarrons
- Una sípia de mida gran
- Un pot de barreja de bolets de 500 grams
- Un sobre de tinta de calamar
- Fumet de peix (el trobareu a les meves receptes)
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes
- Una ceba tendre picolada
- Tres alls laminats
- Una branca d'api
- Un grapat de pebre negre en gra
- Mitja ceba pelada
- Aigua
- Sal
5 racions
Utensilis
Una cassola metàl·lica fonda
Un wok gran
Uns estalvis
Cinc plats fondos
Una escorredora
Una paella gran
Elaboració
Primerament, en una cassola fonda amb: aigua, un polsim de sal, mitja ceba pelada, una branca d'api, i un grapat de grans de pebre negre, posem a coure la sípia fins que estigui cuita, la traiem i la reservem.
Quan la sípia ja és freda, la tallem en trossos regulars i la reservem.
A part, escorrem els bolets, i en una paella amb un raig d'oli, els saltem fins que han deixat anar la seva aigua, i els reservem.
Tot seguit, en una cassola fonda amb aigua i sal, bullim els macarrons fins que estiguin cuits al "dente", els escorrem i els reservem.
A continuació, en el wok amb un raig d'oli d'oliva, sofregim la ceba picolada i els alls laminats, i quan tot plegat és ben fregit, afegim un cullerot de sofregit de tomàquet, un sobre de tinta de calamar, i un cullerot de fumet de peix, i deixem que arrenqui el bull durant uns deu minuts.
Seguidament, afegim la sípia tallada, els bolets, i els macarrons, i amb l'ajuda del mànec del wok, donem unes voltes, corregim de sal, deixem que s'acabi de coure tot plegat uns dotze minuts més, i ja ho podrem servir a taula amb el mateix wok, amb uns estalvis a sota, i cinc plats fondos.
1h 30min
Etiquetes:
Cuina de tardor La cuina dels macarrons
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1472 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Amic Jordi, els peixos fets a la papillota, no tenen temps de cocció, simplement hem de veure quan s'infla la bossa de la...
Amiga Teresa, per fer el rosbif s'acostuma a fer servir la mitjana o el tall rodó de vedella, però a la carnisseria et...
Perdoneu, però quan dieu "olla elèctrica" us esteu referint a la "Termo mix"?. Si és aixi, us diré que la Termo Mix,...
Amiga Flora, si vas a les meves receptes i busques l'apartat de cuina del Cister, podràs veure un recull de la cuina que es...
Amiga Patrícia, quan fem servir el forn ja sigui per fer plats de rostits, peixos o pastisseria,el forn sempre el posarem a...