Cassoleta marinera amb supremes de lluç, botonets de rovelló i cloïsses

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Cinc supremes de lluç de 200 grams cadascuna (aproximadament)
  • Dos pots mitjans de botonets de rovelló en conserva
  • 300 grams de cloïsses fresques
  • Farina
  • Oli d'oliva
  • Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
  • Fumet de peix (el trobareu a les meves receptes)
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Una ceba tendre picolada
  • Quatre alls aixafats
  • Vi blanc
  • Una fulla de llorer

5 racions

Utensilis

Una cassola marinera metàl·lica gran
Uns estalvis
Una paella gran
Una safata plana
Un cassó gran
Un colador fi

Elaboració

Primerament, en un cassó amb un dit d'aigua, obrim les cloïsses i un cop obertes les reservem, tot traient-ne mitja clova.
A part, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, saltem els botonets de rovelló salpebrats, fins que hagin deixat anar la seva aigua, i els reservem.
A continuació, en una cassola marinera amb un raig d'oli, sofregim la ceba picolada, una fulla de llorer, i els alls aixafats.
Quan tot plegat està ben fregit, afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet i mig got de vi blanc, i deixem que redueixi.
Seguidament, afegim tres cullerots de fumet, i deixem que arrenqui el bull uns dotze minuts.
Tot seguit, afegim les cloïsses i els botonets de rovelló, i deixem que cogui tot plegat cinc minuts més.
A part, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, fregim les supremes de lluç. salades i enfarinades,fins que estiguin una mica daurades, i les afegim a la cassola, tot donant unes voltes amb les nanses, perquè no es desfaci el lluç, i deixem que s'acabi de coure tot plegat, uns dotze minuts, tot corregint-ho de sal.
Quan tot el conjunt ja és cuit, ho servim a taula amb la mateixa cassola, amb uns estalvis a sota.

1h 30min


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1625 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: