Verats amb musclos a l'all cremat

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Cinc verats de mida grossa
  • Dotze alls pelats
  • Quatre patates de mida mitjana
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Pebre vermell dolç
  • Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
  • Fumet de peix (el trobareu a les meves receptes)
  • Vint musclos de mida grossa
  • Aigua
  • Vi blanc

5 racions

Utensilis

Una cassola de terrissa gran
Un cassó gran
Uns estalvis
Un colador fi
Un bol de vidre mitjà

Elaboració

Primerament, netegem els musclos, i en un cassó amb un dit d'aigua, els obrim, els hi traiem mitja clova, i els reservem tot colant el suc de la cocció, i ho reservem.
Seguidament, netegem els verats, els obrim, els netegem per dintre els hi tallem el cap,i tot seguit els tallem en trossos de tres dits d'ample, i els reservem.
A continuació, en una cassola de terrissa amb un bon raig d'oli d'oliva fregim els dotze alls pelats, fins que veiem que comencen a estar torrats, i tot seguit afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet, un got de vi blanc, i una cullera de pebre vermell dolç, i quan el vi ha reduït, afegim tres cullerots de fumet de peix, i deixem que arrenqui a bullir al menys uns dotze minuts.
Tot seguit, afegim les patates pelades i cascades en trossos regulars, i les afegim a la cassola a foc ben baix, fins que veiem que ja comencen a estar mig cuites, i tot seguit, afegim els trossos de verats salpebrats i els musclos, i deixem que s'acabi de coure tot plegat, corregim de sal, i quan tant el verat com les patates ja estiguin cuites, ja ho podrem servir a taula amb la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.

1h 30min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2574 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: